
Dyrlægens natmad- med sky, rødløg og karse
- 15 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 4 skiver rudbrød
- Smør
- 100 g Tulip Grov Leverpostej
- 1 lille håndfuld rucola
- 1-2 pk. Tulip Pålækker Saltkød
- 50 g pålægssky
- ½ rødløg
- Frisk karse
Sådan tilbereder du retten
Sådan tilbereder du dyrlægens natmad
Byg dyrlægens natmad på dit yndlingsrugbrød fra bageren eller supermarkedet, eller bag dit eget rugbrød. Dyrlægens natmad kan laves på ganske kort tid:
- Smør en skive godt rugbrød med smør og leverpostej
- Tilføj et par stykker saltkød – de kan eventuelt rulles for at give mere volumen
- Skær nogle stykker sky og placér ovenpå saltkødet
- Pynt med rucola, løg skåret i skiver og karse på toppen
- Velbekomme!
Tips
Serveringsforslag
Forbered et indbydende frokostbord med forskellige slags smørrebrød. Prøv også:
Røget skinke med kartofler og frisk grønt
Roastbeef med sprød grønkål og granatæble
Rullepølse med hvidløgssky og basilikum
Hvad får dyrlægen til morgenmad?
Eksperimenterende og smørrebrødselskende sjæle har sidenhen ladet sig inspirere af det klassiske stykke smørrebrød og lavet en variation med spegepølse i stedet for saltkød. Maden har fået navnet Dyrlægens morgenmad. Måske det er din nye favorit?
Se flere opskrifter med spegepølse
Historien bag dyrlægens natmad
Til trods for navnet er det formentlig de færreste dyrlæger, der nyder sig et stykke højtbelagt med leverpostej, saltkød og sky i de sene aftentimer. Dyrlægens natmad er opkaldt efter en dyrlæge ved navn Sigurd Kejlgaard, der hver aften angiveligt spiste et stykke smørrebrød med fedt, leverpostej, saltkød og sky på smørrebrødsrestauranten Oskar Davidsen.
Oprindeligt var Dyrlægens natmad uden løg og karse, men fine smagsløg har sidenhen fundet ud af, at det lille grønne indslag giver smørrebrødet en ekstra dimension.
Bonusinfo: Sigurd Kejlgaards stamrestaurant eksisterer stadig den dag i dag. Navnet er dog i dag Ida Davidsen, hvor femte generation har taget over. Hvis du er nysgerrig på at opleve Dyrlægens natmad i de oprindelige rammer, finder du smørrebrødsrestauranten i Store Kongensgade i København.