Høns i bacontarteletter

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Høns i bacontarteletter

  • 45 min.

Ingredienser

  • 500 g Tulip Bacon i skiver
  • 2 stk kyllingebryst uden skind
  • 5 dl kraftig fjerkræbouillon
  • 50 g mel
  • 50 g smør
  • 100 g grønne asparges
  • 100 g cherrytomater
  • 8 ærteskud
  • Salt og peber, frisk fra kværn
Print opskrift

Opskriften giver 4 stk. bacontarteletter.

Lav en anderledes servering til dine gæster, og tilbered tarteletter af bacon flet. Fordi bacontarteletterne aldrig kan blive helt tætte, kan du også med fordele servere en blandet salat i tarteletten eller sørge for at en ekstra fyldig sovs. Velbekomme.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Start med at lave fire bacontarteletter. Der går en pakke bacon (8 skiver) til en tartelet.
  • Flet hver pakke (8 skiver per kvadrat) til fire kvadrater og bag dem i ovn 15 min. v. 200°C, til de er gyldne.
  • Fold hvert kvadrat over fire glas og lad dem køle af. På den måde får de formen som en tartelet.
  • Pocher kyllingebrysterne i bouillon 10-15 min. og skær dem i tern.
  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og varm det godt igennem.
  • Tilsæt hønsebouillonen lidt efter lidt under piskning. Kog opbagningen godt igennem og smag til med salt og peber.
  • Bræk den nederste trediedel af de grønne asparges og skær resten i mundrette stykker, kom dem i opbagningen sammen med kyllingeternene.
  • Lad det simre i 4-5 min. Server i bacontarteletterne med kvarte cherrytomater og ærteskud.

 

Sådan fletter du bacon

Bacon flet er faktisk nemmere end du tror. Se fremgangsmåden på bacon flet nedenfor:

Læg halvdelen af baconskiverne skråt tæt ved siden af hinanden på et skærebræt.

Læg næste lag af skiver skråt på den anden led over det første lag bacon en ad gangen og flet den ind i de andre skiver.

Fortsæt til du har et helt flettet ”bacontæppe”. Hvis du laver et stort bacon flet kan du bruge halve skiver i de to hjørner, så ”tæppet bliver lige tykt overalt.