Forloren haremed kartoffelkompot og krydret skysauce

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Forloren haremed kartoffelkompot og krydret skysauce

  • 2 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

FORLOREN HARE
  • 1 tsk. salt
  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 1,5 dl sødmælk
  • 100 g bacon i tern
KARTOFFELKOMPOT
  • 1 kg små kartofler med skræl
  • 8 stilke frisk timian
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. skalotteløg
  • 125 g bacon i skiver
  • 300 g smør
KRYDRET SKYSAUCE
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 tsk. tørrede koriander
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. worcestershire sauce
  • 2 dl rødvinseddike
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l kalvefond
SYLTEDE TYTTEBÆR
  • 75 g vand
  • 75 g sukker
  • 100 g tyttebær
PYNT
  • 40 g flæskesvær
  • Frisk karse
Print opskrift

Fremgangsmåde

FORLOREN HARE:
Rør salt og fars sammen, og tilsæt derefter melet og rør det ud. Rør æg og mælk i skiftevis. Tilsæt til sidst baconstykkerne.

Læg husholdningsfilm på bordet og placér en skefuld fars i midten. Saml filmen stramt om farsen som en kugle med en lille top, der bindes med snor.

Når de 4 kugler er lavet, skal de pocheres i vand. Bring en passende gryde med vand i kog, og dump kuglerne i. Tag gryden fra varmen. Tag, efter 15 min., kuglerne op og pak dem ud.

KARTOFFELKOMPOT:
Rengør kartoflerne og kog dem møre med skræl på. Afkøl herefter kartoflerne let.

Pluk timianblade fra grenene. Hak hvidløg, skalotteløg og halvdelen af bacon i skiver fint og kom det i gryde sammen med smørret. Kog blandingen op.

Knus kartoflerne i grove stykker. Hæld herefter den varme urtesmør over og vend rundt, til kompotten er samlet. Smag kompotten til med salt og peber.

KRYDRET SKYSAUCE:
Smelt farinen i en gryde, og tilsæt og karamellisere tørrede koriander og fennikelfrø . Tilsæt worcestersaucen sammen med rødvinseddiken og hvidvinen. Saucen skal reducere halvt ned. Tilsæt herefter kalvefonden. Lad saucen simrer til rette konsistens og tilsmag med salt.

SYLTEDE TYTTEBÆR:
Kog vand og sukker op og hæld de frosne tyttebær over. Opbevar 1 døgn på køl inden brug.

PYNT:
forvarm ovnen til 180 ºC.

Placér resten af baconskiverne på et bagepapir og kom dem i ovnen 8-10 min til de er gyldne. Tag herefter skiverne ud og afdryp. Bræk, når de er afkølet, i grove stykker. Knus flæskesvær og brug det som sprødt drys sammen med de grove stykker af bacon.

Klip karse og brug som pynt.


ANRETNING: 
Anret hver kugle på en tallerken. Hæld skysaucen over og pynt med syltede tyttebær, grove stykker af bacon og flæskesvær.

Servér med kartoffelkompot.

Nyhed: Tulip Veggie Bacon

Læs mere om Tulip Veggie Bacon

Andre opskrifter med Tulip Bacon

Rødbedesalat

med gedeost og sprød bacon

Sønderjysk opskrift på marmorerede solæg med baconfyld

Hjemmebagte tarteletbunde med bacon