Forloren hare med kartoffelkompot og krydret skysauce

Forloren haremed kartoffelkompot og krydret skysauce

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Forloren haremed kartoffelkompot og krydret skysauce

  • 2 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

FORLOREN HARE
  • 1 tsk. salt
  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 1,5 dl sødmælk
  • 100 g bacon i tern
KARTOFFELKOMPOT
  • 1 kg små kartofler med skræl
  • 8 stilke frisk timian
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. skalotteløg
  • 125 g bacon i skiver
  • 300 g smør
KRYDRET SKYSAUCE
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 tsk. tørrede koriander
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. worcestershire sauce
  • 2 dl rødvinseddike
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l kalvefond
SYLTEDE TYTTEBÆR
  • 75 g vand
  • 75 g sukker
  • 100 g tyttebær
PYNT
  • 40 g flæskesvær
  • Frisk karse
Print opskrift

Fremgangsmåde

FORLOREN HARE:
Rør salt og fars sammen, og tilsæt derefter melet og rør det ud. Rør æg og mælk i skiftevis. Tilsæt til sidst baconstykkerne.

Læg husholdningsfilm på bordet og placér en skefuld fars i midten. Saml filmen stramt om farsen som en kugle med en lille top, der bindes med snor.

Når de 4 kugler er lavet, skal de pocheres i vand. Bring en passende gryde med vand i kog, og dump kuglerne i. Tag gryden fra varmen. Tag, efter 15 min., kuglerne op og pak dem ud.

KARTOFFELKOMPOT:
Rengør kartoflerne og kog dem møre med skræl på. Afkøl herefter kartoflerne let.

Pluk timianblade fra grenene. Hak hvidløg, skalotteløg og halvdelen af bacon i skiver fint og kom det i gryde sammen med smørret. Kog blandingen op.

Knus kartoflerne i grove stykker. Hæld herefter den varme urtesmør over og vend rundt, til kompotten er samlet. Smag kompotten til med salt og peber.

KRYDRET SKYSAUCE:
Smelt farinen i en gryde, og tilsæt og karamellisere tørrede koriander og fennikelfrø . Tilsæt worcestersaucen sammen med rødvinseddiken og hvidvinen. Saucen skal reducere halvt ned. Tilsæt herefter kalvefonden. Lad saucen simrer til rette konsistens og tilsmag med salt.

SYLTEDE TYTTEBÆR:
Kog vand og sukker op og hæld de frosne tyttebær over. Opbevar 1 døgn på køl inden brug.

PYNT:
forvarm ovnen til 180 ºC.

Placér resten af baconskiverne på et bagepapir og kom dem i ovnen 8-10 min til de er gyldne. Tag herefter skiverne ud og afdryp. Bræk, når de er afkølet, i grove stykker. Knus flæskesvær og brug det som sprødt drys sammen med de grove stykker af bacon.

Klip karse og brug som pynt.


ANRETNING: 
Anret hver kugle på en tallerken. Hæld skysaucen over og pynt med syltede tyttebær, grove stykker af bacon og flæskesvær.

Servér med kartoffelkompot.