
Forloren haremed kartoffelkompot og krydret skysauce
- 2 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
FORLOREN HARE- 1 tsk. salt
- 400 g hakket kalv og flæsk
- 2 spsk. hvedemel
- 1 æg
- 1,5 dl sødmælk
- 100 g bacon i tern
- 1 kg små kartofler med skræl
- 8 stilke frisk timian
- 2 fed hvidløg
- 2 stk. skalotteløg
- 125 g bacon i skiver
- 300 g smør
- 3 spsk. brun farin
- 1 tsk. tørrede koriander
- 1 tsk. fennikelfrø
- 1 tsk. worcestershire sauce
- 2 dl rødvinseddike
- 2 dl hvidvin
- 1 l kalvefond
- 75 g vand
- 75 g sukker
- 100 g tyttebær
- 40 g flæskesvær
- Frisk karse
Sådan tilbereder du retten
FORLOREN HARE:
Rør salt og fars sammen, og tilsæt derefter melet og rør det ud. Rør æg og mælk i skiftevis. Tilsæt til sidst baconstykkerne.
Læg husholdningsfilm på bordet og placér en skefuld fars i midten. Saml filmen stramt om farsen som en kugle med en lille top, der bindes med snor.
Når de 4 kugler er lavet, skal de pocheres i vand. Bring en passende gryde med vand i kog, og dump kuglerne i. Tag gryden fra varmen. Tag, efter 15 min., kuglerne op og pak dem ud.
KARTOFFELKOMPOT:
Rengør kartoflerne og kog dem møre med skræl på. Afkøl herefter kartoflerne let.
Pluk timianblade fra grenene. Hak hvidløg, skalotteløg og halvdelen af bacon i skiver fint og kom det i gryde sammen med smørret. Kog blandingen op.
Knus kartoflerne i grove stykker. Hæld herefter den varme urtesmør over og vend rundt, til kompotten er samlet. Smag kompotten til med salt og peber.
KRYDRET SKYSAUCE:
Smelt farinen i en gryde, og tilsæt og karamellisere tørrede koriander og fennikelfrø . Tilsæt worcestersaucen sammen med rødvinseddiken og hvidvinen. Saucen skal reducere halvt ned. Tilsæt herefter kalvefonden. Lad saucen simrer til rette konsistens og tilsmag med salt.
SYLTEDE TYTTEBÆR:
Kog vand og sukker op og hæld de frosne tyttebær over. Opbevar 1 døgn på køl inden brug.
PYNT:
forvarm ovnen til 180 ºC.
Placér resten af baconskiverne på et bagepapir og kom dem i ovnen 8-10 min til de er gyldne. Tag herefter skiverne ud og afdryp. Bræk, når de er afkølet, i grove stykker. Knus flæskesvær og brug det som sprødt drys sammen med de grove stykker af bacon.
Klip karse og brug som pynt.
ANRETNING:
Anret hver kugle på en tallerken. Hæld skysaucen over og pynt med syltede tyttebær, grove stykker af bacon og flæskesvær.
Servér med kartoffelkompot.