Blomkålssuppe med bacon
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skiver
- 1 blomkålshoved, ca. 500 g
- 2 kartofler
- 1 løg
- 1 spsk. smør
- 7 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 2 dl fløde
- 2 spsk. hakket persille
- Salt og sort peber
Sådan tilbereder du retten
- Start med at skære blomkålen i mindre stykker samt skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Pil og hak ligeledes løget fint.
- Varm imens en gryde op og steg dernæst løget med smør til det er blankt i cirka 2-3 minutter. Tilsæt derefter blomkål og kartofler og hæld vand og bouillon i. Lad grøntsagerne og væden koge tildækket, indtil grøntsagerne er bløde.
- Varm imens en pande op og steg baconen, til det får en fin farve og er sprødt. Når baconen er færdigtilberedt læg det da på et stykke køkkenrulle, så unødvendigt fedt kan løbe af.
- Blend derefter suppen til en jævn masse med en stavblender og tilsæt fløden. Smag suppen til med lidt salt og peber og lad den koge uden låg i cirka 5 minutter, indtil den er cremet.
- Server til sidst suppen med den sprøde bacon og hakket persille.