
Smørrebrød med kamsteg, syltede græskar og spidskål
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 4 skiver fuldkornsrugbrød
- Smør
- 4-8 salatblade
- 1 pk. Tulip Pålækker Kamsteg
- 100 g syltede græskar
- ½ tsk. rosenpeber
- 100 g spidskål
- 1 spsk. citronolivenolie
- 1 fed hvidløg
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan tilbereder du retten
- Smør rugbrødet med smør.
- Skyl salaten, og placér et salatblad og to skiver kamsteg på hvert rugbrød.
- Skær de syltede græskar i grove stykker, og vend dem med knust rosenpeber.
- Snit spidskål, og vend det med citronolie og knust hvidløg. Smag til med salt og peber.
- Fordel de syltede græskar og kål på kamstegen.
- Velbekomme!
Tips
Opskrift på syltede græskar
Du kan nemt sylte dine egne græskar. Du kan eksempelvis sylte hokkaido eller butternut squash. De syltede græskar skal trække en til to uger, inden du bruger dem.
Ingredienser:
500 g frisk græskar
25 g groft salt
250 ml. lagereddike
150 g sukker
Et knips rosa peber
1 tsk. gule sennepsfrø
Evt. ½ rød chili
Fremgangsmåde:
- Skræl græskarret, fjern eventuelle kerner, og snit det i fine skiver.
- Placer det snittede græskar i en skål, og drys groft salt ud over. Lad det trække i 3 timer.
- Fjern saltet fra græskarskiverne, og læg dem i et skoldet sylteglas.
- Nu laves lagen ved at koge eddike, sukker og krydderier op.
- Når sukkeret er opløst, hældes det over græskarrene.
- Luk glasset til, og lad græskarrene trække i en til to uger.
- De syltede græskar kan holde i op til seks uger og opbevares på køl.
Få flere opskrifter på smørrebrød
Smørrebrød udgør en lækker frokost, som du både kan forkæle dig selv med eller servere for gæster. Det højtbelagte smørrebrød findes i et væld af variationer i både klassiske og nytænkende variationer. Derfor kan du med sikkerhed finde noget for enhver smag.