Det gode danske smørrebrød

Det højtbelagte smørrebrød blev opfundet i 1880’erne, hvor små smørrebrødsrestauranter dukkede op i København – og i de følgende årtier havde det højtbelagte smørrebrød sin storhedstid, ligesom de lidt fladere klemmer blev solgt over hele landet.

1990’erne bragte en opblomstring af interessen for de københavnske smørrebrødsrestauranter, og fra 2007 begyndte en trend med gourmetsmørrebrød, som i dag er ved at brede sig til hele landet.

Vi opfordrer til, at man med disse opskrifter selv tager traditionen op derhjemme. Smørrebrød er lækkert både som en weekendfrokost eller aftensmad i det daglige.

Rugbrød med hønsesalat

Stegte sild

med sprødstegt bacon, rødløg, kapersbær på stilk og rå vagtel-æggeblomme

Sandwich med kylling, karry og tartarsauce

Røget rullepølse

med frisk agurkesalat

Røget skinke med kartofler og frisk grønt

Spegepølse med hjemmerørt remoulade

Hamburgerryg med avokado og ærteskud

Skinkesalat med rugstave og grønt

Røget mørbrad med urtekrydret rørægscreme