
Smørrebrød med kamsteg, rødkålssalat, appelsin og valnødder
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 4 skiver fuldkornsrugbrød
- Smør
- 4-8 blade salat
- 1 pk. Tulip Pålækker Kamsteg
- 150 g rødkål
- 2 spsk. olie
- Citronsaft
- 1 spsk. honning
- ½ tsk. sennep
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 appelsin
- 20 g valnødder
Sådan tilbereder du retten
Bag dit eget rugbrød, eller brug dit foretrukne færdiglavede rugbrød.
Rødkålssalat med appelsin og valnødder
- Olie, citronsaft, honning og sennep røres sammen og smages til med salt og peber.
- Hak rødkål fint, og vend den i dressingen.
- Pil appelsinen, og skær den i små stykker.
- Vend appelsinstykkerne i rødkålssalaten.
- Hak valnødderne, og drys dem over rødkålssalaten.
Smørrebrødet samles:
- Smør rugbrødet med smør.
- Skyl salaten, og placér et salatblad og to skiver kamsteg på hver skive rugbrød.
- Anret rødkålssalaten oven på smørrebrødet.
- Velbekomme!
Tips
Serveringsforslag:
Er du mere til det helt klassiske smørrebrød med kamsteg, kan du bytte den friske rødkålssalat ud med syltet rødkål, agurkesalat og en skive frisk appelsin.
Lav et snit i appelsinskiven fra midten og ud til kanten, så den kan twistes og give smørrebrødet høje.