Hjemmelavet skinkesalat med tilbehørServér med sprøde rugstave og gnavegrønt
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
SKINKESALAT- 1 pk. Tulip Pålækker Skinke
- ½ agurk
- 5 spsk. sødmælksyoghurt naturel
- 1 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. sød sennep
- 4 spsk. frisk karse
- Salt
- Friskkværnet peber
- 160 g fuldkornsrugbrød
- 3 spsk. olivenolie
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- ½ agurk
Sådan tilbereder du retten
Skinkesalat
- Skær skinken og halvdelen af agurken i små tern.
- Rør yoghurt med mayonnaise, sennep, karse, agurk i tern, salt og eventuelt peber.
- Smag dressingen til og vend skinke- og agurketern i.
Rugstave
- Skær rugbrødet i stave, dryp dem med olie, og drys med salt.
- Bag dem ved 200 °C på en bageplade på bagepapir i ca. 8-12 min., til de er sprøde.
- Lad dem køle helt af, inden du pakker dem ned.
Grønt
- Skær gulerødderne, peberfrugten og den anden halvdel af agurken i stave.
- Anret pænt på et fad sammen med rugstavene og skinkesalaten.
- Velbekomme!
Tips
Serveringstip
Skinkesalat er kendt som en klassisk pålægssalat, og du kan også sagtens servere den helt klassisk på et stykke rugbrød eller et stykke franskbrød. Hjemmelavet skinkesalat smager også lækkert i et sandwichbrød – en perfekt madpakke!
Få mere inspiration til madpakken
Alternativer til hjemmelavet skinkesalat
Der findes mange forskellige dips, du kan servere til gnavegrønt og rugbrødsstave. Prøv eksempelvis at servere fløde leverpostej, hjemmelavet knækbrød og gnavegrønt næste gang, du trænger til en eftermiddagssnack.