
Gulerodsmos med hamburgerryg og salat Let salat med frisk og cremet gulerodsmos
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
GULERODSCREME- 100 g gulerod
- 50 g kartoffel
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
- Friskkværnet peber
- 2 skiver fuldkornsrugbrød
- Smør til stegning
- 1-2 pk. Pålækker Hamburgerryg
- 4 blade frissé salat
Sådan tilbereder du retten
- Fyld vand i en gryde. Kog gulerødder og kartofler møre.
- Tag gulerods- og kartoffelstykker op af vandet, og kom dem i en blender sammen med et par spiseskefulde af kogevandet og olivenolie.
- Blend indtil du har en helt fin puré. Smag til med salt og peber.
- Skær 2 skiver fuldkornsrugbrød i små tern, og rist dem sprøde i lidt smør, og drys med lidt salt.
- Læg gulerodscreme i bunden af et glas, top med frissé salat, hamburgerryg og rugbrødscroutoner.
- Velbekomme!
Tips
Servér gulerodsmos til grillretter
Denne lille salat er en nem og lækker ret, der både kan serveres som en let frokost med et godt stykke brød på siden, eller som en forret. Salaten klæder også grillet kød, som eksempelvis pulled pork eller smagfulde spareribs.
Prøv pulled pork eller spareribs
Flere salater med gulerodscreme
Basen for denne salat er gulerodsmos, der har en dejlig cremet konsistens. Vi har tilføjet rugbrødscroutoner for at give salaten noget knas og hamburgerryg, der har en salt og røget smag. Hamburgerryggen kan sagtens skiftes ud med andet pålæg, hvis du har et favoritpålæg. Fremgangsmåden er den samme uanset, hvilket pålæg du vælger.