Helstegt baconsvøbt filet ala mørbrad

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Helstegt baconsvøbt filet ala mørbrad

  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g Tulip Bacon i skiver
  • 1 filet ala mørbrad (ca. 600 g)
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. finthakket timian
  • 1 tsk. finthakket rosmarin
  • 1 kg delikatessekartofler
  • 2 løg
  • 2 røde æbler
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og sort peber
Print opskrift

Opskriften her er et godt bud på en lækker weekend menu. Retten har det hele lige fra kød til kartofler. Filet ala mørbrad svøbt i bacon er en sikker vinder på middagsbordet – liverts krydderi – bacon kan gøre enhver ret lidt mere lækker.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at tænde ovnen ved 175 grader.
  2. Trim imens kødet og skær sener og hinde væk. Krydr ligeledes med salt og peber og fold dernæst baconskiverne omkring kødet.
  3. Varm en stegepande op med smør og brun kødet et par minutter til det er pænt brunt. Krydr med de hakkede krydderurter.
  4. Læg derefter kødet ud på midten af ​​en bageplade og fordel kartoflerne rundt om. Pil og skær løgene i kvarte og fordel også disse rundt om kødet. Del og udkern æblerne og skær dem i tern og placer dem ligeledes rundt om kødet sammen med hvidløget. Krydr til sidst med lidt salt og peber og dryp olivenolie over grøntsagerne.
  5. Steg det hele i ovnen til kødet er færdigt ved en indvendig temperatur på omkring 70 grader. Tag derefter kødet ud og lad det hvile indpakket i stanniol i cirka 10 minutter.
  6. Hæv varmen til 225 grader og steg grøntsagerne og æblet til de har fået fin farve og er gennemstegte.
  7. Skær til sidst kødet i skiver og server det sammen med alt det gode tilbehør, gerne sammen med en kold creme fraichedressing smagt til med dijonsennep og hakkede krydderurter.