Helstegt baconsvøbt filet ala mørbrad
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip Bacon i skiver
- 1 filet ala mørbrad (ca. 600 g)
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. finthakket timian
- 1 tsk. finthakket rosmarin
- 1 kg delikatessekartofler
- 2 løg
- 2 røde æbler
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og sort peber
Sådan tilbereder du retten
- Start med at tænde ovnen ved 175 grader.
- Trim imens kødet og skær sener og hinde væk. Krydr ligeledes med salt og peber og fold dernæst baconskiverne omkring kødet.
- Varm en stegepande op med smør og brun kødet et par minutter til det er pænt brunt. Krydr med de hakkede krydderurter.
- Læg derefter kødet ud på midten af en bageplade og fordel kartoflerne rundt om. Pil og skær løgene i kvarte og fordel også disse rundt om kødet. Del og udkern æblerne og skær dem i tern og placer dem ligeledes rundt om kødet sammen med hvidløget. Krydr til sidst med lidt salt og peber og dryp olivenolie over grøntsagerne.
- Steg det hele i ovnen til kødet er færdigt ved en indvendig temperatur på omkring 70 grader. Tag derefter kødet ud og lad det hvile indpakket i stanniol i cirka 10 minutter.
- Hæv varmen til 225 grader og steg grøntsagerne og æblet til de har fået fin farve og er gennemstegte.
- Skær til sidst kødet i skiver og server det sammen med alt det gode tilbehør, gerne sammen med en kold creme fraichedressing smagt til med dijonsennep og hakkede krydderurter.