
Chokoladekagemed kandiseret bacon og orangesirup
- 50 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 portion kandiseret bacon
- 200 g mørk chokolade
- Smør
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 1 dl ahornsirup
- 2 spsk. appelsinsaft
- Revet appelsinskal, økologisk
- Bagepapir
- 4 cylinderforme, 1.5 dl
- 1 glasskål
- 1 gryde (mindre end glasskålen)
Sådan tilbereder du retten
Varm ovnen op til 200 °C.
KANDISERET BACON:
1 portion sprød kandiseret bacon.
CHOKOLADE:
Hak chokoladen groft og kom den i en glasskål.
Sæt glasskålen over en mindre gryde med kogende vand og smelt chokoladen.
Tag skålen fra og lad chokoladen køle noget af.
Smør cylinderformene indvendig med rigeligt smør.
DEJ:
Rør æggeblommerne i den afkølede chokolademasse (er chokoladen for varm, vil æggeblommen koagulere og blive småklumpet).
Pisk æggehvider stive.
Fold forsigtigt den stiftpiskede æggehvide med chokoladeblandingen og 3/4 af de hakkede baconskiver.
Fyld de smurte forme op med chokoladen og drys hakket bacon over.
BAGNING:
Sæt portionsformen i ovnen og bag dem i ca. 8 minutter.
Tag de færdigbagte chokoladedesserter ud af ovnen og lad dem køle af.
Chokolade-dessertkagerne skal være meget bløde indeni.
ORANGESIRUP:
Kog sirup og appelsinsaft i en gryde til siruppen er tyktflydende.
SERVERING:
Skub forsigtigt chokoladedesserterne fra formen ved brug af en kniv med et smalt blad og sæt dem på tallerkenen.
Hæld orangesirup ved og pynt med strimler af appelsinskal.
Servér straks.