Sprød kandiseret bacon- Server fx. med vafler og is

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Sprød kandiseret bacon- Server fx. med vafler og is

Ingredienser

Print opskrift

Kandiseret bacon smager vidunderligt, fordi det søde, salte og sprøde komplimenterer hinanden rigtig godt. Du kan også krydre baconskiverne med dine yndlingskrydderier, inden du steger dem, for mere smag i dine retter.


Sådan tilbereder du retten

1. Læg baconskiverne spredt på en bradepande med bagepapir. 

2. Drys brun farin på skiverne, og læg endnu et stykke bagepapir over. 

3. Steg de kandiserede baconskiver i  en forvarmet ovn i 15 min. v. 200°C til skiverne er gyldne og farinen er karamelliseret.


Tips

VAFLER

Server fx. de kandiserede baconstykker med vafler og is, ved at følge fremgangsmåden nedenfor:

  • 3 dl. kærnemælk
  • 2 æg
  • 1 dl. sukker
  • 2 dl. øl
  • 325 g. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 2 tsk. kardemomme
  • 125 g. smeltet smør

Rør kærnemælk, æg, sukker, øl, mel, bagepulver, natron, kardemomme og smeltet smør sammen til en ensartet dej. Lad dejen trække på køl i 30 min. Afbag i vaffeljern 3-4 min. ved jævn varme.

Anvend evt. hakket mynte som pynt

KANDISERET BACON I GULERODSSAFT

Du kan også lave kandiseret bacon i gulerodssaft med rørsukker, ved at følge fremgangsmåden nedenfor:

  • 375 g bacon i skiver
  • 1 liter gulerodssaft
  • 1,5 l rørsukker
  • 1 lille håndfuld salt
  • En hånd fuld timian
  • Sesamfrø

Kog blandingen af gulerodssaft, rørsukker, timian og salt i 10-15 minutter. Afkøl blandingen. Læg baconskiverne i marinaden og lad dem trække på køl i ca. 2,5 timer. Tag skiverne op og lad dem afdryppe grundigt.  Læg baconskiverne på en bageplade med bagepapir, drys dem med sesamfrø og bag dem i ovnen til de er gyldne ved 160 grader.