
Sprød kandiseret bacon- Server fx. med vafler og is
Sådan tilbereder du retten
1. Læg baconskiverne spredt på en bradepande med bagepapir.
2. Drys brun farin på skiverne, og læg endnu et stykke bagepapir over.
3. Steg de kandiserede baconskiver i en forvarmet ovn i 15 min. v. 200°C til skiverne er gyldne og farinen er karamelliseret.
Tips
VAFLER
Server fx. de kandiserede baconstykker med vafler og is, ved at følge fremgangsmåden nedenfor:
- 3 dl. kærnemælk
- 2 æg
- 1 dl. sukker
- 2 dl. øl
- 325 g. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. natron
- 2 tsk. kardemomme
- 125 g. smeltet smør
Rør kærnemælk, æg, sukker, øl, mel, bagepulver, natron, kardemomme og smeltet smør sammen til en ensartet dej. Lad dejen trække på køl i 30 min. Afbag i vaffeljern 3-4 min. ved jævn varme.
Anvend evt. hakket mynte som pynt
KANDISERET BACON I GULERODSSAFT
Du kan også lave kandiseret bacon i gulerodssaft med rørsukker, ved at følge fremgangsmåden nedenfor:
- 375 g bacon i skiver
- 1 liter gulerodssaft
- 1,5 l rørsukker
- 1 lille håndfuld salt
- En hånd fuld timian
- Sesamfrø
Kog blandingen af gulerodssaft, rørsukker, timian og salt i 10-15 minutter. Afkøl blandingen. Læg baconskiverne i marinaden og lad dem trække på køl i ca. 2,5 timer. Tag skiverne op og lad dem afdryppe grundigt. Læg baconskiverne på en bageplade med bagepapir, drys dem med sesamfrø og bag dem i ovnen til de er gyldne ved 160 grader.