Baconsvøbt mørbrad af grismed kartoffelmos og sovs

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Baconsvøbt mørbrad af grismed kartoffelmos og sovs

  • 50 min.
  • 2 personer

Ingredienser

BACONSVØBT MØRBRAD
  • Salt
  • Peber
Kartoffelmos
  • 1 kg kartofler
  • 2,5 dl sødmælk
  • 100 g smør
Sovs
  • 1 dl rødvinseddike
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. tørret timian
  • ¼ l. piskefløde
  • ½ bouillonterning
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Kartoffelmos:

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og vask dem grundigt.
  2. Læg kartoflerne i en gryde med vand og kog til de er møre.
  3. Varm mælk og smør op i en gryde.
  4. Rør mælk og smør sammen med kartofler og mos det. Smag til med salt og peber.

Baconsvøbt mørbrad:

  1. Skær mørbraden ud i medaljoner med ca. 5 cm tykkelse.
  2. Pensl medaljonerne med sennep og rul baconskiverne om rundt om dem.
  3. Varm lidt olie op på en pande og steg medaljonerne i ca. 1 min på hver side.
  4. Læg dem i et ildfast fad og sæt dem ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 7-8 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile i 5 minutter.

Sovs:

  1. Hak løg og hvidløg.
  2. Læg det hakkede løg og hvidløg i en kasserolle med 20 g smør og svits kort.
  3. Tilsæt rødvinseddike, timian og bouillonterning og reducér i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt nu fløden og reducér igen til sovsen har den ønskede konsistens. Husk at smage den til med salt og peber.

 


Tips

Put ikke salt i kartoflerne, når de skal bruges til mos.

Du kan også blende sovsen for at få smagen fra løg og hvidløg helt ind i sovsen.