Mørbrad med bacon og kartoffelmos

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Mørbrad med bacon og kartoffelmos

  • 50 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Mørbradbøffer
  • 6 små mørbradbøffer
  • 200 g Tulip Bacon i skiver, 12 skiver
  • Smør
  • Salt
  • Peber
Kartoffelmos
  • 600 g melede kartofler
  • 0,5 dl sødmælk
  • 30 g smør
  • Lidt olie
  • Salt
  • Peber
Pebersauce
  • 3 dl kalve-, okse- eller hønsebouillon
  • 2 dl fløde
  • 0,5 dl cognac, whiskey eller mørk rom
  • 1 lille løg
  • 1 spsk. smør
  • 3 spsk. grønne syltede peberkorn - fx Madagaskarpeber
  • 1 spsk. tomatpuré
  • Salt
  • Peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Mørbradbøffer

Krydr bøfferne med salt og peber og svøb baconskiver omkring bøfferne.

Brug evt. en tandstik for at holde baconskiverne på plads.

Steg bøfferne kort af ved høj varme på en glohed pande i 30 sekunder på hver side for at få en flot stegeskorpe.

Kom bøfferne i et ildfast fad eller på en bageplade og steg dem færdige i ovnen ved 190 °C i ca. 7-12 minutter afhængigt af din bøfpræference. Ca. 9-10 minutter for en medium stegt bøf – men det kommer an på tykkelsen af bøffen.

 

Kartoffelmos

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog kartoflerne i en gryde med vand uden salt til de er møre i ca. 15-20 minutter. Tjek efter ved at stikke i kartoflerne med en kniv.

Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem blive i gryden for at dampe tørre.

Smelt smør i en anden gryde og kom mælken ned til smørret. Lun mælken op.

Tilsæt halvdelen af mælkesmørret til kartoflerne og mos det med en kartoffelmoser eller et piskeris. Tilføj mere mælk/smør til ønsket konsistens. Smag mosen til med salt og peber.

 

Pebersauce

Hak løget fint og steg det i en gryde med smørret ved middel varme i ca. 2-3 minutter.

Løgene skal blive klare og ikke tage farve.

Tilsæt tomatpuré og 1 spsk. peberkorn og lad det stege med et par minutter.

Tilsæt cognac eller whisky og kog til alkoholen er fordampet.

Tilsæt bouillon og kog saucen op.

Blend saucen kort med en stavblender for at give ekstra god pebersmag og tilsæt fløden.

Lad saucen koge ind til en passende tykkelse og smag til med salt og lidt peber.

Tilsæt de sidste peberkorn inden servering.

Andre opskrifter fra Tulip

Grøntsagsfrikadeller i krydret tomatsauce

med grøntsagspasta og basilikum

Spareribs arista

med elbow macaroni

Sylte

med rysteribs og bacon

Produkter