
Baconsvøbt mørbrad af grismed kartoffelmos og sovs
- 50 min.
- 2 personer
Ingredienser
BACONSVØBT MØRBRAD- 1 mørbrad af ANTONIUS® Gris
- 125 g Tulip Bacon i skiver, 12 skiver
- Sennep
- Salt
- Peber
- 1 kg kartofler
- 2,5 dl sødmælk
- 100 g smør
- 1 dl rødvinseddike
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ l. piskefløde
- ½ bouillonterning
Sådan tilbereder du retten
Kartoffelmos:
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og vask dem grundigt.
- Læg kartoflerne i en gryde med vand og kog til de er møre.
- Varm mælk og smør op i en gryde.
- Rør mælk og smør sammen med kartofler og mos det. Smag til med salt og peber.
Baconsvøbt mørbrad:
- Skær mørbraden ud i medaljoner med ca. 5 cm tykkelse.
- Pensl medaljonerne med sennep og rul baconskiverne om rundt om dem.
- Varm lidt olie op på en pande og steg medaljonerne i ca. 1 min på hver side.
- Læg dem i et ildfast fad og sæt dem ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 7-8 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile i 5 minutter.
Sovs:
- Hak løg og hvidløg.
- Læg det hakkede løg og hvidløg i en kasserolle med 20 g smør og svits kort.
- Tilsæt rødvinseddike, timian og bouillonterning og reducér i ca. 5 minutter.
- Tilsæt nu fløden og reducér igen til sovsen har den ønskede konsistens. Husk at smage den til med salt og peber.
Tips
Put ikke salt i kartoflerne, når de skal bruges til mos.
Du kan også blende sovsen for at få smagen fra løg og hvidløg helt ind i sovsen.