
Bagte kartofler med bacon og hvidløgssmør
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skiver
- 1 kg melede kartofler
- 1 fed hvidløg
- 50 g smør
- 1 dl hakket persille
Sådan tilbereder du retten
- Start med at tænde ovnen på 225 grader.
- Kog imens kartoflerne bløde med skindet på, men lad dem gerne have lidt bid i midten. Lad dem efterfølgende køle af.
- Imens kartoflerne tilberedes, steg da baconen en smule. Lad det derefter dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Læg kartoflerne (hele) i et smurt ovnfast fad. Giv overfladen af kartoflerne et let tryk med en kartoffelmoser eller i hånden så overfladen brydes.
- Mos derefter hvidløg og bland sammen med den hakkede persille og smøren - Gem en smule persille til pynt. Fordel dernæst smørret på kartoflerne og drys med stykker af bacon.
- Gratiner kartoflerne i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter eller til kartoflerne har fået en flot farve. Drys afslutningsvis den sidste persille over kartoflerne og server.