Flyvende Jacob

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Flyvende Jacob

  • 1 t. 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

KYLLING
  • 1,5 kg kylling
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie
FLYVENDE JACOB
  • 2 bananer
  • Olie
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl chili-sauce
RIS
  • 4 dl ris
BACON
  • 150 g bacon i skiver
  • Olie
SERVERING
  • 1 dl jordnødder
Print opskrift

"Flyvende Jacob" er en populær svensk ret baseret på kylling, stegt bacon, bananer, flødeskum, chilisauce og jordnødder. Den er blevet til af svenske Ove Jacobsson i 1970, der arbejdede i den svenske luftfragtindustri.


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 °C.

KYLLING:
Gnid kyllingen med salt og peber.
Læg kyllingen med brystet opad på risten på en bradepande.
Sæt kyllingen i ovnen og steg den ca. 1 time til den er mør og gennemstegt.

FLYVENDE JACOB:
Sæt ovnen på 220 °C.

Fjern skind og ben fra kyllingen. 
Skær kyllingekødet i mindre stykker.

Skær bananerne midt over på langs.

Pensl et ovnfast fad med olie og fordel stegte kyllingestykker i fadet.
Læg de lange bananstykker over.

Pisk fløden. 
Rør fløden med chilisauce.

Hæld blandingen over kyllingen og bananskiverne i det ovnfaste fad.

I OVN:
Sæt det ovnfaste fad i ovnen 10-15 minutter og bag ved 220 ºC til retten er gylden.

RIS:
Kog ris (se emballagen).

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Skær eller bræk de stegte baconskiver i mindre stykker.

SERVERING:
Tag fadet ud af ovnen.
Drys med baconstykker og jordnødder og servér med kogte ris.

Andre opskrifter fra Tulip

Pasta carbonara med bacon og ostesovs

Pulled Pork asiatisk wokret

Mørbrad svøbt i bacon og flødesovs

Produkter