Flyvende Jacob
- 1 t. 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
KYLLING- 1,5 kg kylling
- Salt
- Friskkværnet peber
- Olie
- 2 bananer
- Olie
- 3 dl piskefløde
- 1 dl chili-sauce
- 4 dl ris
- 150 g Tulip Bacon i skiver
- Olie
- 1 dl jordnødder
Sådan tilbereder du retten
- Tænd ovnen på 200 °C.
- Gnid kyllingen med salt og peber og læg kyllingen med brystet opad på risten til bradepanden. Sæt kyllingen i ovnen og steg den ca. 1 time til den er mør og gennemstegt.
- Sæt nu ovnen på 220 °C.
- Fjern skind og ben fra kyllingen og skær kødet i mindre stykker. Pensl et ovnfast fad med olie og fordel de stegte kyllingestykker i fadet.
- Skær bananerne midt over på den lange side. Læg de lange bananstykker over de stegte kyllingestykker.
- Rør fløde og chilisauce sammen. Hæld blandingen over kyllingen og bananstykkerne i det ovnfaste fad.
- Sæt det ovnfaste fad i ovnen 10-15 minutter og bag ved 220 °C til retten er gylden.
- Kog ris (se emballagen).
- Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Skær eller bræk de stegte baconskiver i mindre stykker.
- Drys retten med baconstykker og jordnødder og servér med kogte ris.
Tips
Hvis du ønsker retten i små potionsanretninger, kan du i stedet vælge at tilberede retten i 4 mindre fade. Fordel kylling, bananstykker og sovs ligeligt mellem de fire fade.