
Flyvende Jacob
- 1 t. 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
KYLLING- 1,5 kg kylling
- Salt
- Friskkværnet peber
- Olie
- 2 bananer
- Olie
- 3 dl piskefløde
- 1 dl chili-sauce
- 4 dl ris
- 150 g bacon i skiver
- Olie
- 1 dl jordnødder
Sådan tilbereder du retten
Tænd ovnen på 200 °C.
KYLLING:
Gnid kyllingen med salt og peber.
Læg kyllingen med brystet opad på risten på en bradepande.
Sæt kyllingen i ovnen og steg den ca. 1 time til den er mør og gennemstegt.
FLYVENDE JACOB:
Sæt ovnen på 220 °C.
Fjern skind og ben fra kyllingen.
Skær kyllingekødet i mindre stykker.
Skær bananerne midt over på langs.
Pensl et ovnfast fad med olie og fordel stegte kyllingestykker i fadet.
Læg de lange bananstykker over.
Pisk fløden.
Rør fløden med chilisauce.
Hæld blandingen over kyllingen og bananskiverne i det ovnfaste fad.
I OVN:
Sæt det ovnfaste fad i ovnen 10-15 minutter og bag ved 220 ºC til retten er gylden.
RIS:
Kog ris (se emballagen).
BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Skær eller bræk de stegte baconskiver i mindre stykker.
SERVERING:
Tag fadet ud af ovnen.
Drys med baconstykker og jordnødder og servér med kogte ris.