Flyvende Jacob

(9 vurderinger) Min vurdering: 0

Flyvende Jacob

  • 1 t. 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

KYLLING
  • 1,5 kg kylling
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie
FLYVENDE JACOB
  • 2 bananer
  • Olie
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl chili-sauce
RIS
  • 4 dl ris
BACON SERVERING
  • 1 dl jordnødder
Print opskrift

"Flyvende Jacob" er en populær svensk ret baseret på kylling, stegt bacon, bananer, flødeskum, chilisauce og jordnødder. Den er blevet til af svenske Ove Jacobsson i 1970, der arbejdede i den svenske luftfragtindustri.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Tænd ovnen på 200 °C.
  2. Gnid kyllingen med salt og peber og læg kyllingen med brystet opad på risten til bradepanden. Sæt kyllingen i ovnen og steg den ca. 1 time til den er mør og gennemstegt.
  3. Sæt nu ovnen på 220 °C.
  4. Fjern skind og ben fra kyllingen og skær kødet i mindre stykker. Pensl et ovnfast fad med olie og fordel de stegte kyllingestykker i fadet.
  5. Skær bananerne midt over på den lange side. Læg de lange bananstykker over de stegte kyllingestykker.
  6. Rør fløde og chilisauce sammen. Hæld blandingen over kyllingen og bananstykkerne i det ovnfaste fad.
  7. Sæt det ovnfaste fad i ovnen 10-15 minutter og bag ved 220 °C til retten er gylden.
  8. Kog ris (se emballagen).
  9. Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Skær eller bræk de stegte baconskiver i mindre stykker.
  10. Drys retten med baconstykker og jordnødder og servér med kogte ris.

 


Tips

Hvis du ønsker retten i små potionsanretninger, kan du i stedet vælge at tilberede retten i 4 mindre fade. Fordel kylling, bananstykker og sovs ligeligt mellem de fire fade.