Farsbrød med bacon og fyld

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Farsbrød med bacon og fyld

  • 2 t. 0 min.
  • 6 personer

Ingredienser

FARS MED FYLD
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 rød peberfrugt
  • 0,5 gul peberfrugt
  • 500 g svinefars
  • barbecuesauce
  • friskkværnet peber
BACON FLETTET BACONNET KØKKENREDSKABER
  • Bagepapir
  • Stegetermometer
  • Køkkenrulle
Print opskrift

Farsbrød med bacon, også kaldet "Bacon Explosion", er en amerikansk grillret, som tilskrives Aaron Chronister og Jason Ray i 2008. En hyldest til bacon, og en opskrift, der spredte sig eksplosionsagtigt på nettet.

 


Sådan tilbereder du retten

FARS MED FYLD:
Pil og hak løg samt hvidløg.
Skyl, rens peberfrugter og skær dem i små tern.

BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål.
Tør panden af med køkkenrulle.
Svits løg, hvidløg og peberfrugtstrimler i lidt baconfedt til løgstykkerne er klare.

FARS MED FYLD:
Læg farsen på et stykke bagepapir.
Tryk farsen til en form som en firkant med bredde og længde som en baconskives længde. 
Pensl farsen med barbecue sauce, fordel stegte løg, hvidløg, bacontern og peberfrugtstrimler på farsen og kværn med friskkværnet peber.
Rul farsen sammen på langs til en pølse ved hjælp af bagepapiret.
Tryk enderne flade. Læg farspølsen ud til kanten af bagepapiret.

FLETTET BACONNET:
Læg 7 skiver bacon tæt sammen, så de danner en firkant på et stykke bagepapir, 
og giv skiverne nummer 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.
Læg 1 skive bacon på tværs midt over de 6 strimler.
Flet først fra den ene ende ved at folde de ulige numre 1, 3, 5, 7 over det stykke bacon, der ligger på tværs.
Læg 1 skive bacon ved siden af baconskiven der ligger på tværs, men oven på skiverne med lige numre 2, 4, 6, og læg de foldede skiver 1, 3, 5, 7 tilbage. 
Fortsæt ligeledes med at flette over yderligere 2 skiver.
Tag den første skive der ligger ovenpå og flet fra den modsatte side resten af baconnettet.

BACONNET LÆGGES OM FARSFYLD:
Læg farspølsen, så den ligger ud til kanten på baconnettets længste side.
Tryk baconstrimlerne fast i enderne og luk dem med baconskiver.
Rul baconnettet omkring farspølsen.
Pensl baconrullen med barbecue sauce flere gange under stegningen.

SERVERING:
Skær farsbrødet med bacon i skiver og server med salat og tilbehør efter eget valg. 


Tips

  • Farsbrød med bacon er også god i skiver i burgere eller sandwich.
  • Brug barbecuesauce med lavt sukkerindhold under stegningen – sukkeret kan nemt branke. Barbecuesauce med mere sukker kan bruges de sidste minutter af stegningen under opsyn.
  • Farsbrød med bacon kan steges i grill med låg eller i en 200 °C varm ovn. Stegetid ca. 1 1/4-1 3/4 time. Brug stegetermometer. Centrumtemperaturen i stegen skal være 75 °C.
  • Grill farsbrød med bacon i en kuglegrill:
    De glødende grillkul placeres i den ene side, og farsbrødet med bacon lægges på 
    grillristen i den modsatte side, så den bliver stegt ved indirekte varme som i en ovn. Pas på, at varmen ikke bliver stærk.
    Brug stegetermometer til at måle temperaturen i midten af stegen. Temperaturen skal være 75°C for, at stegen er gennemstegt og mindske risikoen for, at eventuelle bakterier er væk.