Risotto med svampe og bacon

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Risotto med svampe og bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Tulip Bacon i skiver
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g svampe
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. finthakket rosmarin
  • 1 l vand
  • 1 bouillonterning, vegetarisk eller kylling
  • 3 dl carnaroli risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 50 g smør
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • Flagesalt og sort peber
Print opskrift

Risotto er en klassiker i det italienske køkken, og kan tilberedes med mange forskellige ingredienser. Her finder du opskriften på en lidt mere klassisk risotto nemlig med svampe, eller funghi, som det hedder på italiensk. Vi har desuden krydret risottoen med bacon, som fungerer som en lækker smagsgiver 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at skære baconen i strimler. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens desuden svampene og skær dem i skiver.  
  2. Varm dernæst olivenolien op i en stor gryde og tilsæt bacon, løg og hvidløg. Steg ingredienserne til de får en smule farve og tilsæt derefter svampene. Steg ingredienserne til væsken er kogt ind.  
  3. Smag til med rosmarin, lidt salt og peber. Læg en smule af blandingen til side til pynt. 
  4. Bring vandet i kog med bouillonterningen. 
  5. Tilsæt risene til baconblandingen. Steg retten et par minutter under omrøring indtil risene har suget olien op.  
  6. Hæld derefter vinen i blandingen og lad den koge op under omrøring til det meste er kogt ind.  
  7. Tilsæt efterfølgende lidt bouillon ad gangen med en suppeske - så snart bouillonen er kogt ind tilsættes mere. Lad retten simre ved middel varme i cirka 15 minutter, indtil risene er bløde, men stadig har en rå kerne tilbage.  
  8. Bland til sidst smørret i mindre stykker og tilsæt det meste af parmesanen. Gem lidt til pynt og top med resten af ​​baconblandingen og parmesanen. 


Tips

Server risottoen sammen med et godt madbrød. Vi kan virkelig anbefale denne opskrift på flettet baconbrød, som er et lækkert og luftigt madbrød med bacon. Flettet baconbrød (tulip.dk).  Perfekt som snack eller tilbehør til din mad.