Hjemmelavede pølser med bacon og lun kartoffelsalat

Hjemmelavede pølsermed bacon og lun kartoffelsalat

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavede pølsermed bacon og lun kartoffelsalat

  • 2 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg Hakket grisekød
  • 10 g Nitritsalt
  • 5 g Kartoffelmel
  • 1,25 dl Vand
  • 100 g Hel stykke bacon
  • 4 stilke Frisk salvie
  • 1 Løg
  • 500 g Svinespæk, rygspæk
  • 1 pakke Svinetarm (pølsetarm)
  • 12 Små kartofler med skræl
  • 3 spsk. Creme fraiche
  • 2 tsk. Havsalt
  • 25 g Tulip Færdigstegt Bacon
  • 0,25 bundt Frisk timian
Print opskrift

Fremgangsmåde

HJEMMELAVEDE PØLSER MED BACON:

Lav først en ”bindefars”, som pølsefarsen baseres på.

Blend 300 g. grisekød i en foodprocessor med nitritsalt i ca. 1 min. Tilsæt derefter kartoffelmelet og blend yderligere 1 min. Tilsæt det kolde vand langsomt, indtil der opnås en lind og homogen masse.

Kør Bacon, 12 salvieblade, pillet hvidløg og løg, 700 g. hakket grisekød og hakket spæk til pølsefarsen gennem kødhakkeren. Rør derefter det hele sammen med bindefarsen, indtil der opnås en ensartet masse.

Læg tarmen i blød i koldt vand, og kræng derefter på pølsestopperen (en sprøjtepose kan også bruges). Fyld tarmen med fars. Prik med en kødnål, hvis der er luftlommer.

Sno derefter små pølser (6-8 cm) – drej hver anden modsat. Blanchér 15 min. ved 70 ºC. Lad dem hvile 1 time på køl inden ristning.

KARTOFFELSALAT: 

Kog kartoflerne møre i saltet vand og pil dem. Vend herefter i cremefraiche og tilsmag med salt.

Anret kartoffelsalaten med de stegte pølser og den stegte bacon, og pynt retten med timiankviste.

Færdigstegt bacon i skiver

Færdigstegt bacon

Klar til brug direkte fra pakken. Knasende sprød til burgere, sandwich og salater.

Tulip Færdigstegt Bacon er nemt og lige til at bruge i færdige retter eller salater, for vi har sprødstegt den for dig. Prøv Tulip Færdigstegt Bacon til supper, sandwich eller burger uden selv at skulle have besvær med at stege baconen.