Hjemmelavede pølsermed bacon og lun kartoffelsalat

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavede pølsermed bacon og lun kartoffelsalat

  • 2 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg hakket grisekød
  • 10 g nitritsalt
  • 5 g kartoffelmel
  • 1,25 dl vand
  • 100 g hel stykke bacon
  • 4 stilke frisk salvie
  • 1 løg
  • 500 g svinespæk, rygspæk
  • 1 pakke svinetarm (pølsetarm)
  • 12 små kartofler med skræl
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 2 tsk. havsalt
  • 25 g Tulip Færdigstegt Bacon
  • 0,25 bundt frisk timian
Print opskrift

Fremgangsmåde

HJEMMELAVEDE PØLSER MED BACON:

Lav først en ”bindefars”, som pølsefarsen baseres på.

Blend 300 g. grisekød i en foodprocessor med nitritsalt i ca. 1 min. Tilsæt derefter kartoffelmelet og blend yderligere 1 min. Tilsæt det kolde vand langsomt, indtil der opnås en lind og homogen masse.

Kør Bacon, 12 salvieblade, pillet hvidløg og løg, 700 g. hakket grisekød og hakket spæk til pølsefarsen gennem kødhakkeren. Rør derefter det hele sammen med bindefarsen, indtil der opnås en ensartet masse.

Læg tarmen i blød i koldt vand, og kræng derefter på pølsestopperen (en sprøjtepose kan også bruges). Fyld tarmen med fars. Prik med en kødnål, hvis der er luftlommer.

Sno derefter små pølser (6-8 cm) – drej hver anden modsat. Blanchér 15 min. ved 70 ºC. Lad dem hvile 1 time på køl inden ristning.

KARTOFFELSALAT: 

Kog kartoflerne møre i saltet vand og pil dem. Vend herefter i cremefraiche og tilsmag med salt.

Anret kartoffelsalaten med de stegte pølser og den stegte bacon, og pynt retten med timiankviste.

Nyhed: Tulip Veggie Bacon

Læs mere om Tulip Veggie Bacon

Andre opskrifter med Tulip Bacon

Omelet med små salater og sprød bacon

Stegte sild

med sprødstegt bacon, rødløg, kapersbær på stilk og rå vagtel-æggeblomme

Auberginer

med bacon & hvidløgsmayonnaise