Vildtgryde
- 1 t. 50 min.
- 6 personer
Ingredienser
BACON- 125 g Tulip Bacon i skiver
- Olie
- 750 g vildtkød, f.eks. hjort eller elg
- 1 spsk. bacon stegefedt
- 1 spsk. smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- 12 knuste enebær
- 2 laurbærblade
- Timiankviste
- 3 dl rødvin
- 3 spsk. koncentreret tomatpuré
- 3 dl vildtbouillon
- 1 løg
- 100 g pastinak
- 1 gulerod
- 1 porre
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. bacon stegefedt
- 3 dl fløde
- Frisk timian
Sådan tilbereder du retten
BACON
- Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
- Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.
- Skær baconskiverne i ”frimærker”.
VILDTKØD
- Skær vildtkødet i tern.
- Steg kødtern i en gryde i bacon stegefedt og smør.
- Drys med salt og kværn med peber.
VILDTGRYDE
- Kom knuste enebær, laurbærblade og timiankviste i en gazepose.
- Tilsæt kødet i gryden sammen med rødvin, tomatpuré og bouillon.
- Tilsæt gazeposen med krydderier.
- Kog gryderetten med låg ved svag varme til kødet er mørt (ca. 50 minutter).
- Pil og hak løg og hvidløg.
- Skræl og skær pastinak og gulerod i tern. Rens og snit porre.
- Svits hakket løg og hvidløg, pastinak, gulerod og porre i bacon stegefedt på en stor pande 3-4 minutter.
- Fjern gazeposen med krydderier og tilsæt de pandestegte grøntsager til vildtgryden.
- Tilsæt fløden. Smag til med salt og kværn med peber.
- Lad det koge 3-5 minutter, så grøntsagerne bevares sprøde.
- Drys med frisk timian og stegte bacon ”frimærker”. Server med brød, pasta eller kartofler.