
Vildtgryde
- 1 t. 50 min.
- 6 personer
Ingredienser
BACON- 150 g bacon i skiver
- Olie
- 750 g vildtkød, f.eks. hjort eller elg
- 1 spsk. bacon stegefedt
- 1 spsk. smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- 12 knuste enebær
- 2 laurbærblade
- Timiankviste
- 3 dl rødvin
- 3 spsk. koncentreret tomatpuré
- 3 dl vildtbouillon
- 1 løg
- 100 g persillerod
- 1 gulerod
- 1 porre
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. bacon stegefedt
- 3 dl fløde
- Frisk timian
- Køkkenrulle
- Gaze og snor
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.
Tør panden af med køkkenrulle.
VILDTKØD:
Skær vildtkødet i tern.
Steg kødtern i bacon stegefedt og smør i en gryde.
Drys med salt og kværn med peber.
GAZEPOSE MED KRYDDERIER:
Kom knuste enebær, laurbærblade og timiankviste i en gazepose.
VILDTGRYDE:
Tilsæt kødet i gryden sammen med rødvin, tomatpuré og bouillon.
Tilsæt gazeposen med krydderier.
Kog gryderetten med låg ved svag varme til kødet er mørt (ca. 50 minutter).
GRØNTSAGER:
Pil og hak løg.
Skræl og skær persillerod i tern.
Skræl og skær gulerod i tern. Skær rod og top af, skyl grundig eventuelt jord af og skær porre i skiver.
Hak hvidløg.
Svits hakket løg, persillerod, gulerod, porreskiver og hakket hvidløg i bacon stegefedt på en stor pande 3-4 minutter.
VILDTGRYDE:
Fjern gazeposen med krydderier og tilsæt de pandestegte grøntsager.
Tilsæt fløden. Tilsæt de stegte baconskiver. Smag til med salt og kværn med peber.
Lad det koge 3-5 minutter, så grøntsagerne bevares sprøde.
SERVERING:
Drys med frisk timian og server med brød, pasta eller kartofler.