Vildtgryde

(8 vurderinger) Min vurdering: 0

Vildtgryde

  • 1 t. 50 min.
  • 6 personer

Ingredienser

BACON
  • 150 g bacon i skiver
  • Olie
VILDTKØD
  • 750 g vildtkød, f.eks. hjort eller elg
  • 1 spsk. bacon stegefedt
  • 1 spsk. smør
  • Salt
  • Friskkværnet peber
GAZEPOSE MED KRYDDERIER
  • 12 knuste enebær
  • 2 laurbærblade
  • Timiankviste
VILDTGRYDE
  • 3 dl rødvin
  • 3 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 3 dl vildtbouillon
GRØNTSAGER
  • 1 løg
  • 100 g persillerod
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. bacon stegefedt
  • 3 dl fløde
PYNT
  • Frisk timian
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • Gaze og snor
Print opskrift

Sveriges skovarealer rummer en stor vildtbestand, der har givet en madkultur med mange vildtretter.

Bacon bruges til vildt, dels for smagen og dels for at bardere (dække) kødet, som ellers kan blive tørt ved stegning.


Sådan tilbereder du retten

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.
Tør panden af med køkkenrulle.

VILDTKØD:
Skær vildtkødet i tern.
Steg kødtern i bacon stegefedt og smør i en gryde.
Drys med salt og kværn med peber.

GAZEPOSE MED KRYDDERIER:
Kom knuste enebær, laurbærblade og timiankviste i en gazepose.

VILDTGRYDE:
Tilsæt kødet i gryden sammen med rødvin, tomatpuré og bouillon.
Tilsæt gazeposen med krydderier.
Kog gryderetten med låg ved svag varme til kødet er mørt (ca. 50 minutter).

GRØNTSAGER:
Pil og hak løg.
Skræl og skær persillerod i tern.
Skræl og skær gulerod i tern. Skær rod og top af, skyl grundig eventuelt jord af og skær porre i skiver. 
Hak hvidløg.
Svits hakket løg, persillerod, gulerod, porreskiver og hakket hvidløg i bacon stegefedt på en stor pande 3-4 minutter.

VILDTGRYDE:
Fjern gazeposen med krydderier og tilsæt de pandestegte grøntsager.
Tilsæt fløden. Tilsæt de stegte baconskiver. Smag til med salt og kværn med peber.
Lad det koge 3-5 minutter, så grøntsagerne bevares sprøde.

SERVERING:
Drys med frisk timian og server med brød, pasta eller kartofler.