Bacon Crumble

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Bacon Crumble

1 portion.

Bacon er også kendt som det 3. krydderi, så hvorfor er der egentligt ikke nogen, der har taget det bogstaveligt og lavet et krydderi af bacon? Det har vi, og derfor har vi udviklet denne meget simple opskrift på bacon crumble, som kan drysses på alle dine yndlingsretter som fx smørrebrød, pastaretter, i sandwich, salater eller sågar i det søde køkken.

Det er vigtigt, at baconen til bacon crumblen steges så sprød som muligt. Derfor anbefaler vi, at du steger dine baconskiver ved lidt lavere temperatur, men i længere tid. Vi anbefaler også, at skiverne dryppes godt af efter stegning med fedtsugende papir, fx køkkenrulle.

Denne bacon crumble kan varieres i det uendelige. Du kan krydre dine baconskiver med peber eller chili inden du tilbereder dem i ovnen eller på panden. Du kan ligeledes tilsætte bacon crumble i en af dine yndlingskrydderier fx BBQ krydderi eller dine yndlings chiliflager.

 


Sådan tilbereder du retten

Kom skiverne af bacon på en bageplade beklædt med bagepapir.

Placer bagepladen med baconskiverne i en kold ovn og tænd ovnen på 190 grader.

Steg skiverne i ovnen i ca. 20-25 minutter, til skiverne er gyldne og sprøde. Hold øje med dem så de ikke brænder på.

Tag skiverne ud og lad dem rigtig dryppe godt af på fedtsugende papir.

Du kan med fordel tage skiverne ud, lægge dem mellem 2 stykker fedtsugende papir og presse let, så alt fedtet suges op af papiret.

Hak de sprøde skiver rigtig fint eller kom baconskiverne i en minihakker eller foodprocessor og blitz det til baconkrummer.

Drys din bacon crumble på lige præcis det, du har lyst til.

 


Tips

Bacon crumble kan holde sig ca. 3 dage på køl i en lufttæt beholder eller op til 3 måneder på frost.

Bland evt. baconkrydderi med dit yndlingskrydderi, fx barbecue eller tørrede chiliflager for et spicy og sprødt kick. Så er det særdeles velegnet til at drysse over maden.