Kartoffelsouffle med bacon

(4 vurderinger) Min vurdering: 0

Kartoffelsouffle med bacon

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

SOUFFLE CREMEFRAICHE-FYLD
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. purløg
Print opskrift

Nem opskrift på bagt kartoffelmos med fyld

Kartofler kan varieres i det uendelige, og her i opskriften laver vi en luftig kartoffelsouffle med sprød bacon og fyld af cremefraiche – perfekt til nytårsmenuen eller en helt særlig lørdag aften.

Kartoffelsouffléer er nemme at lave og serveres i små skåle, der passer godt, når du laver portionsanrettede serveringer.


Sådan tilbereder du retten

Kartoffelsouffle 

  • Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand.
  • Steg baconternene på en pande til de tager farve. Tilsæt løg og lad dem svitse med til de er klare og møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem. Pisk dem sammen med smør til en tyk, glat mos.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk til mosen er ensartet og fin. Vend stegt bacon og løg samme med fedtstoffet fra panden i mosen.
  • Kom mosen i en sprøjtepose med en stor tyl, hvis du har en. Ellers kan du bruge en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne, som sprøjtepose.
  • Smør portionsskålene og sprøjt lidt mos i bunden og rundt langs siden, så der er en lille fordybning i midten.

Cremefraiche-fyld

  • Rør cremefraichen med hvidløg og purløg.Kom en god klat i hver fordybning.
  • Sprøjt et lag kartoffelmos over fyldet i en pæn top og sørg for at fyldet er lukket helt inde.
  • Bag i en 175 °C forvarmet ovn i 12-14 minutter alt efter størrelsen til mosen er let gylden.
  • Velbekomme!


Tips

Kartoffelsouffle til nytårsmenuen

Kører du en helt klassisk nytårsmenu, er det oplagt at servere bagt kartoffelmos, da det supplerer eksempelvis en steg rigtig godt. Servér den fluffy kartoffelsouffle med rosa stegt oksemørbrad med bagte tomater og grillede asparges – en god sammensat servering rent smagsmæssigt.

Se alle vores nytårsidéer

 

Mere kartoffeltilbehør

I mange hjem serveres der kartofler som tilbehør, og du kan faktisk lave så mange forskellige former for kartoffel, at du aldrig kører død i det. Kartoffelsouffle med bacon er bare én måde, er du kørt træt i den variant, kan du prøve fritter med bacon, kartofler svøbt i bacon, brasede kartofler eller bagte kartofler med fyld.

Se flere opskrifter