
Kartoffelsouffle med bacon
- 40 min.
- 4 personer
Ingredienser
SOUFFLE- 1 kg kartofler
- 300 g bacon i tern
- 1 løg
- 50 g smør
- 2 æg
- 2,5 dl creme fraiche
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. purløg
Sådan tilbereder du retten
Kartoffelsouffle
- Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand.
- Steg baconternene på en pande til de tager farve. Tilsæt løg og lad dem svitse med til de er klare og møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem. Pisk dem sammen med smør til en tyk, glat mos.
- Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk til mosen er ensartet og fin. Vend stegt bacon og løg samme med fedtstoffet fra panden i mosen.
- Kom mosen i en sprøjtepose med en stor tyl, hvis du har en. Ellers kan du bruge en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne, som sprøjtepose.
- Smør portionsskålene og sprøjt lidt mos i bunden og rundt langs siden, så der er en lille fordybning i midten.
Cremefraiche-fyld
- Rør cremefraichen med hvidløg og purløg.Kom en god klat i hver fordybning.
- Sprøjt et lag kartoffelmos over fyldet i en pæn top og sørg for at fyldet er lukket helt inde.
- Bag i en 175 °C forvarmet ovn i 12-14 minutter alt efter størrelsen til mosen er let gylden.
- Velbekomme!
Tips
Kartoffelsouffle til nytårsmenuen
Kører du en helt klassisk nytårsmenu, er det oplagt at servere bagt kartoffelmos, da det supplerer eksempelvis en steg rigtig godt. Servér den fluffy kartoffelsouffle med rosa stegt oksemørbrad med bagte tomater og grillede asparges – en god sammensat servering rent smagsmæssigt.
Mere kartoffeltilbehør
I mange hjem serveres der kartofler som tilbehør, og du kan faktisk lave så mange forskellige former for kartoffel, at du aldrig kører død i det. Kartoffelsouffle med bacon er bare én måde, er du kørt træt i den variant, kan du prøve fritter med bacon, kartofler svøbt i bacon, brasede kartofler eller bagte kartofler med fyld.