
Oksemørbrad med nøddefyld, bacon og grøntsager
- 2 t. 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
BACON-SMØR- 150 g bacon i tern
- 250 g smør
- 1 spsk. frisk oregano
- Friskkværnet peber
- Olie
- 2,5 dl frisk basilikum
- 1,5 dl valnøddekerner
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. citronsaft
- 0,5 dl revet parmesan
- 2 spsk. smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- 800 g oksemørbrad (bøffer af 4 cm tykkelse)
- 12 grønne asparges
- 6 skiver bacon i skiver (125 g)
- Olivenolie
- 2 løg
- 12 tomater
- Stiks eller kødnåle
Sådan tilbereder du retten
BACON-SMØR:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Gør smørret blødt.
Hak oreganobladene fint.
Hak de sprødstegte bacontern.
Rør 250 g smør sammen med finthakket bacon, finthakket oregano og friskkværnet peber.
Form smørret til en ca. 4 cm tyk pølse på et stykke madpapir, rul sammen, og læg pakken i køleskab eller fryser.
VALNØDDEFYLD:
Hak basilikumblade og valnøddekerner. Pil og finhak hvidløg.
Rør hakkede basilikumblade, hakkede valnøddekerner, hvidløg, 25 g smør, revet parmesanost og citronsaft sammen.
Smag til med salt og peber.
MØRBRADBØFFER:
Skær kødet ud til bøffer, og skær en lomme i siden af hver bøf.
Kom valnøddefyld i og luk med stiks eller kødnåle.
GRØNTSAGER MED BACON:
Bræk rodenderne af aspargesene, hvor de naturligt knækker.
Vikl 1/2 skive bacon om hver asparges.
Pil løg og skær dem i kvarte.
Pensl grøntsagerne med lidt olivenolie.
GRILLNING:
Gnid mørbradbøfferne med lidt olivenolie og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Grill mørbradbøfferne ved god varme ca. 4-5 minutter på hver side.
Grill aspargesene med bacon til de er gyldne.
Grill løg og tomater til de har fået mærker efter grillristen og begynder at falde sammen.
SERVERING:
Servér straks de varme mørbradbøffer med en skive baconsmør og dertil grillede grøntsager.