Oksemørbrad med nøddefyld, bacon og grøntsager

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Oksemørbrad med nøddefyld, bacon og grøntsager

  • 2 t. 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON-SMØR
  • 150 g bacon i tern
  • 250 g smør
  • 1 spsk. frisk oregano
  • Friskkværnet peber
  • Olie
VALNØDDEFYLD
  • 2,5 dl frisk basilikum
  • 1,5 dl valnøddekerner
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 0,5 dl revet parmesan
  • 2 spsk. smør
  • Salt
  • Friskkværnet peber
MØRBRADBØFFER
  • 800 g oksemørbrad (bøffer af 4 cm tykkelse)
GRØNTSAGER MED BACON
  • 12 grønne asparges
  • 6 skiver bacon i skiver (125 g)
  • Olivenolie
  • 2 løg
  • 12 tomater
KØKKENREDSKABER
  • Stiks eller kødnåle
Print opskrift

Fremgangsmåde

BACON-SMØR:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Gør smørret blødt.
Hak oreganobladene fint. 
Hak de sprødstegte bacontern.

Rør 250 g smør sammen med finthakket bacon, finthakket oregano og friskkværnet peber. 
Form smørret til en ca. 4 cm tyk pølse på et stykke madpapir, rul sammen, og læg pakken i køleskab eller fryser.

VALNØDDEFYLD:
Hak basilikumblade og valnøddekerner. Pil og finhak hvidløg.
Rør hakkede basilikumblade, hakkede valnøddekerner, hvidløg, 25 g smør, revet parmesanost og citronsaft sammen.
Smag til med salt og peber.

MØRBRADBØFFER:
Skær kødet ud til bøffer, og skær en lomme i siden af hver bøf.
Kom valnøddefyld i og luk med stiks eller kødnåle.

GRØNTSAGER MED BACON:
Bræk rodenderne af aspargesene, hvor de naturligt knækker.
Vikl 1/2 skive bacon om hver asparges.
Pil løg og skær dem i kvarte. 
Pensl grøntsagerne med lidt olivenolie.

GRILLNING:
Gnid mørbradbøfferne med lidt olivenolie og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Grill mørbradbøfferne ved god varme ca. 4-5 minutter på hver side.

Grill aspargesene med bacon til de er gyldne. 
Grill løg og tomater til de har fået mærker efter grillristen og begynder at falde sammen.

SERVERING:
Servér straks de varme mørbradbøffer med en skive baconsmør og dertil grillede grøntsager.

Andre opskrifter fra Tulip

Tærte med bacon, emmentaler og purløgscreme

Wrap af roastbeef med rodfrugter, rucola og ølsirup

Minifrikadeller

med kartofler i persilleolie og rødbedesalat