
Scones med bacon
- 32 min.
- 12 personer
Ingredienser
BACON- 200 g bacon i tern
- 1 tsk. olie
- 250 g hvedemel
- 4 tsk. bagepulver
- 3 spsk. flormelis
- 0,5 tsk. salt
- 50 g koldt smør
- 1,5 dl mælk
- 1 spsk. citronsaft
- Kærnemælk til pensling
- Bagepapir
- Udstiksform
- Køkkenrulle
Sådan tilbereder du retten
Tænd ovnen på 200 ºC.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
BACON:
Steg bacontern sprøde på en meget varm pande i lidt olie. Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
SCONES:
Sigt hvedemel, bagepulver, flormelis og salt ned i en skål.
Smuldr smørret i melblandingen, så det ligner reven ost.
Bland de små stegte bacontern i dejen.
Tilsæt mælk blandet med citronsaft og saml dejen (dejen bør være blød og klistret).
Rul dejen ud i 1½-2 cm’s tykkelse på en meldrysset bordplade.
Udstik bacon scones med et glas eller en udstiksform. Læg dem på bagepladen beklædt med bagepapir.
Pensl med kærnemælk og bag dem til de er gyldne i toppen (10-12 minutter).
Tips
Servér sconesene lune med smør og marmelade.
Scones kan fryses.