Porretærte med bacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Porretærte med bacon

  • 55 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 300 g Tulip Bacon i tern
  • 450 g porre, det hvide (ca. 5 stk)
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Fedtstof til at smøre formen med
ÆGGEMASSE
  • 8 æg
  • 2 spsk. creme fraiche
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber
Køkkenredskaber
  • En tærteform (ca. 24 cm i diameter)
Print opskrift

Prøv denne lækre og nemme opskrift på porretærte med bacon. Bacon porretærte er velegnet, når aftensmaden eller frokosten skal klares hurtigt, men stadig være velsmagende. I opskriften har vi købt dejen færdig, og skal det gå endnu stærkere, kan du lave porretærten aftenen inden og varme den op, når den skal serveres.

Vi giver den klassiske porretærte ekstra smag ved at tilsætte stegte bacontern og et strejf af friskhakket rosmarin. Rosmarin og bacon passer perfekt sammen, og gør tærten til et særdeles smagfuldt måltid.

 


Sådan tilbereder du retten

Fyld til æggemasse

  • Start med at forvarme ovnen til 185 °C.
  • Kom baconternene på en stor varm pande uden fedtstof, og lad dem svitse 2-3 minutter. Rør i baconternene et par gange.
  • Rens porrerne, skær det hvide fra porrerne i skiver og kom dem ned i panden til baconternene.
  • Lad det hele svitse i yderligere 2-3 minutter, og rør i det hele et par gange undervejs, så alt bliver godt blandet. Baconternene skal ikke blive sprøde, og porrerne skal ikke tage farve.
  • Tilsæt til slut finthakket, frisk rosmarin og tag efterfølgende porrer, bacontern samt rosmarin af varmen. Stil til side.

Æggemasse

  • Lav en æggemasse ved at piske æg, cremefraiche, salt og peber sammen med en gaffel. Smør en tærteform på cirka 24 cm med lidt fedtstof og fór den med butterdej.
  • Fordel herefter baconternene og porrerne i tærteformen og hæld æggemassen over.
  • Bag tærten i ovnen ved 185 °C i ca. 35 minutter.
  • Lad tærten hvile 5 minutter inden servering.
  • Velbekomme!

Serveringstips

Tærter er en dejlig spise, når der skal gøres lidt mere ud fra frokosten, eller når du skal stå for menuen til påskefrokoster og julefrokoster. Lav tærten i forvejen og servér kold, eller varm hurtigt op, inden den skal på bordet.

Se flere juleopskrifter

Bacon porretærte i det fri

Skal du have mad med på skovtur eller på picnic, kan du sagtens medbringe en tærte. Tærter er en god måde at få brugt de råvarer, du har i køleskabet, fordi du nærmest kan smide alt i en tærte. Medbringer du en tærte på skovtur, kan du sagtens varme den over bål, så den får en dejlig røget smag.

Prøv flere af vores opskrifter til bål