Porretærte med bacon

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Porretærte med bacon

  • 55 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 300 g Tulip Bacon i tern
  • 450 g porre, det hvide (ca. 5 stk)
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Fedtstof til at smøre formen med
ÆGGEMASSE
  • 8 æg
  • 2 spsk. creme fraiche
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber
Køkkenredskaber
  • En tærteform (ca. 24 cm i diameter)
Print opskrift

En klassisk kombination af bacon og porre i en sprød butterdej

Vores opskrift på porretærte med bacon er til dig, der vil klare aftensmaden eller frokosten hurtigt, men som ikke vil gå på kompromis med smagen. I opskriften har vi benyttet færdiglavet butterdej for at gøre tilberedningen så simpel som mulig. Hvis du tilfældigvis ender med at have tærte tilovers, kan den nemt varmes op og nydes dagen efter, uden at miste sin gode smag.

I denne enkle tærteopskrift løftes den klassiske porretærte til nye højder ved hjælp af saftige bacontern og et strejf af friskt hakket rosmarin. Denne harmoniske kombination skaber en smagsoplevelse, der vil fortrylle dine smagsløg.

 


Sådan tilbereder du retten

Fyld til æggemasse

  1. Start med at forvarme ovnen til 185 °C.
  2. Kom på en stor varm pande uden fedtstof, og lad dem svitse 2-3 minutter. Rør i baconternene et par gange.
  3. Rens porrerne, skær det hvide fra porrerne i skiver og kom dem ned i panden til baconternene.
  4. Lad det hele svitse i yderligere 2-3 minutter, og rør i det hele et par gange undervejs, så alt bliver godt blandet. Baconternene skal ikke blive sprøde, og porrerne skal ikke tage farve.
  5. Tilsæt til slut finthakket, frisk rosmarin og tag efterfølgende porrer, samt rosmarin af varmen. Stil til side.

Æggemasse

  1. Lav en æggemasse ved at piske æg, cremefraiche, salt og peber sammen med en gaffel. Smør en tærteform på cirka 24 cm med lidt fedtstof og fór den med butterdej.
  2. Fordel herefter baconterneneog porrerne i tærteformen og hæld æggemassen over.
  3. Bag tærten i ovnen ved 185 °C i ca. 35 minutter.
  4. Lad tærten hvile 5 minutter inden servering.
  5. Velbekomme!

 


Tips

Porretærte med bacon over bål

Skal du på tur i skoven, parken eller stranden, er en tærte et perfekt måltid at nyde på picnictæppet. Du kan lave porretærten dagen før og tage den med i rygsækken og nyde den kold. Eller varme den over bål, hvor den får en dejlig røget smag.

Prøv flere af vores opskrifter til bål

 

Lad køleskabet inspirere din tærte

Har du grøntsager, der trænger til at blive brugt, er tærte et oplagt valg. Du kan tage udgangspunkt i denne nemme tærteopskrift og supplere med det, du har i køleskabet. Det kan for eksempel være blomkål, spinat, jordskokker, eller andre råvarer, som er blevet glemt bagerst i køleskabet. Put dem i din tærte i stedet for din skraldespand. Det er også bedre for miljøet.

Se flere opskrifter med brug af rester