Porretærte med bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Porretærte med bacon

  • 55 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 300 g Tulip Bacon i tern
  • 450 g porre, det hvide (ca. 5 stk)
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Fedtstof til at smøre formen med
ÆGGEMASSE
  • 8 æg
  • 2 spsk. creme fraiche
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber
Køkkenredskaber
  • En tærteform (ca. 24 cm i diameter)
Print opskrift

Her finder du en nem og lækker opskrift på porretærte med bacon. Denne porretærte med bacon er en hurtig og let opskrift, som er særlig velegnet til den hurtige aftensmad, til frokostbordet, til julefrokosten eller til påskefrokosten. Den er også helt ideel at tage med på skovtur, som et alternativ til den klassiske madpakke. Du kan sagtens lave denne porretærte med bacon dagen inden servering.

Vi har givet denne klassiske porretærte ekstra smag ved at tilsætte stegte bacontern og et strejf af friskhakket rosmarin. Fordi rosmarin og bacon passer perfekt sammen, bliver en simpel porretærte med disse ingredienser til et særdeles smagfuldt måltid. Vi er sikre på at denne tærte er et sikkert hit blandt børn og voksne.

Et godt tip er at riste baconternene og porrerne sammen, inden du kommer det i tærten, således smagen samler sig.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

Start med at forvarme ovnen til 185 °C.

Kom baconternene på en stor varm pande uden fedtstof, og lad dem svitse 2-3 minutter. Rør i baconternene et par gange.

Rens porrerne, skær det hvide fra porrerne i skiver og kom dem ned i panden til baconternene.

Lad det hele svitse i yderligere 2-3 minutter og rør i det hele et par gange undervejs, så alt bliver godt blandet.

Baconternene skal ikke blive sprøde, og porrerne skal ikke tage farve. Tilsæt til slut finthakket, frisk rosmarin og tag efterfølgende porrer, bacontern samt rosmarin af varmen.

ÆGGEMASSE
Lav en æggemasse ved at piske æg, cremefraiche, salt og peber sammen med en gaffel. Smør en tærteform med lidt fedtstof og fór den med butterdej.

Fordel herefter baconternene og porrerne i tærteformen og hæld æggemassen over.

Bag tærten i ovnen ved 185 °C i ca. 35 minutter.

Lad tærten hvile 5 minutter inden servering.

 


Tips

Server denne porretærte med en simpel salat til frokost, eller som et indslag til påske- eller julefrokosten

Lav denne porretærte med bacontern dagen inden servering og slip for stress og jag. Tærter kan nemlig sagtens serveres kolde.

Denne opskrift har vi gjort ekstra let, fordi vi har valgt at købe dejen færdig. Du kan også sagtens lave en dej selv af mel, smør, vand, og lidt salt.