Porretærte med bacon

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Porretærte med bacon

  • 55 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 300 g Tulip Bacon i tern
  • 450 g porre, det hvide (ca. 5 stk)
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Fedtstof til at smøre formen med
ÆGGEMASSE
  • 8 æg
  • 2 spsk. creme fraiche
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber
Køkkenredskaber
  • En tærteform (ca. 24 cm i diameter)
Print opskrift

Porretærte med bacon er en klassisk og velsmagende ret, hvor bacon og porrer mødes i en sprød butterdej. Vores opskrift gør det nemt at lave denne lækre tærte til både frokost og aftensmad. Med de salte bacontern og friskhakket rosmarin løftes smagen til nye højder. En harmonisk kombination, der gør dine smagsløg glade.

 


Sådan tilbereder du retten

Fyld til æggemasse

  1. Start med at forvarme ovnen til 185 °C.
  2. Kom på en stor varm pande uden fedtstof, og lad dem svitse 2-3 minutter. Rør i baconternene et par gange.
  3. Rens porrerne, skær det hvide fra porrerne i skiver og kom dem ned i panden til baconternene.
  4. Lad det hele svitse i yderligere 2-3 minutter, og rør i det hele et par gange undervejs, så alt bliver godt blandet. Baconternene skal ikke blive sprøde, og porrerne skal ikke tage farve.
  5. Tilsæt til slut finthakket, frisk rosmarin og tag efterfølgende porrer, samt rosmarin af varmen. Stil til side.

Æggemasse

  1. Lav en æggemasse ved at piske æg, cremefraiche, salt og peber sammen med en gaffel. Smør en tærteform på cirka 24 cm med lidt fedtstof og fór den med butterdej.
  2. Fordel herefter baconterneneog porrerne i tærteformen og hæld æggemassen over.
  3. Bag tærten i ovnen ved 185 °C i ca. 35 minutter.
  4. Lad tærten hvile 5 minutter inden servering.
  5. Velbekomme!

 


Tips

Porretærte med bacon over bål

Planlægger du en udflugt til skoven, parken eller stranden? En tærte er det ideelle måltid at nyde på picnictæppet. Forbered porretærten dagen før og pak den i rygsækken for at nyde den kold. Alternativt kan den opvarmes over bål, hvilket tilføjer en dejlig, røget smag.

Prøv flere af vores opskrifter til bål

 

Lad køleskabet inspirere din tærte

Har du grøntsager, der skal bruges, er en tærte et glimrende valg. Brug denne enkle tærteopskrift som udgangspunkt og tilføj de grøntsager, du har til overs i køleskabet. Du kan bruge alt fra blomkål og spinat til jordskokker eller andre ingredienser, der måske er blevet overset bagerst i køleskabet. På den måde undgår du madspild og gør samtidig noget godt for miljøet.

Se flere opskrifter med brug af rester

FAQ

Når en porretærte er optøet, kan den nemt varmes op igen. Forvarm ovnen til 175°C og placér tærten på en bageplade. Opvarm den i ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil den er gennemvarm og sprød. Du kan også varme individuelle stykker i mikrobølgeovnen i ca. 1-2 minutter på medium styrke.

En porretærte kan nemt fryses ned. Når tærten er afkølet helt ned til stuetemperatur, pakkes den grundigt ind i plastikfilm eller aluminiumsfolie for at forhindre frostskader og luftindtrængning. Derefter placeres den i fryseren. For at genopvarme, optøes tærten først i køleskabet i nogle timer eller natten over. Efter optøning kan den varmes op igen i ovnen ved 175°C i ca. 15-20 minutter, indtil den er gennemvarm og sprød.