
Porretærte med bacon
- 55 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 300 g Tulip Bacon i tern
- 450 g porre, det hvide (ca. 5 stk)
- 2 kviste frisk rosmarin
- Fedtstof til at smøre formen med
- 8 æg
- 2 spsk. creme fraiche
- ½ tsk. salt
- Friskkværnet peber
- En tærteform (ca. 24 cm i diameter)
Sådan tilbereder du retten
Fyld til æggemasse
- Start med at forvarme ovnen til 185 °C.
- Kom baconternene på en stor varm pande uden fedtstof, og lad dem svitse 2-3 minutter. Rør i baconternene et par gange.
- Rens porrerne, skær det hvide fra porrerne i skiver og kom dem ned i panden til baconternene.
- Lad det hele svitse i yderligere 2-3 minutter, og rør i det hele et par gange undervejs, så alt bliver godt blandet. Baconternene skal ikke blive sprøde, og porrerne skal ikke tage farve.
- Tilsæt til slut finthakket, frisk rosmarin og tag efterfølgende porrer, bacontern samt rosmarin af varmen. Stil til side.
Æggemasse
- Lav en æggemasse ved at piske æg, cremefraiche, salt og peber sammen med en gaffel. Smør en tærteform på cirka 24 cm med lidt fedtstof og fór den med butterdej.
- Fordel herefter baconternene og porrerne i tærteformen og hæld æggemassen over.
- Bag tærten i ovnen ved 185 °C i ca. 35 minutter.
- Lad tærten hvile 5 minutter inden servering.
- Velbekomme!
Serveringstips
Tærter er en dejlig spise, når der skal gøres lidt mere ud fra frokosten, eller når du skal stå for menuen til påskefrokoster og julefrokoster. Lav tærten i forvejen og servér kold, eller varm hurtigt op, inden den skal på bordet.
Bacon porretærte i det fri
Skal du have mad med på skovtur eller på picnic, kan du sagtens medbringe en tærte. Tærter er en god måde at få brugt de råvarer, du har i køleskabet, fordi du nærmest kan smide alt i en tærte. Medbringer du en tærte på skovtur, kan du sagtens varme den over bål, så den får en dejlig røget smag.
Prøv flere af vores opskrifter til bål