
Porretærte med bacon
- 55 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 300 g Tulip Bacon i tern
- 450 g porre, det hvide (ca. 5 stk)
- 2 kviste frisk rosmarin
- Fedtstof til at smøre formen med
- 8 æg
- 2 spsk. creme fraiche
- ½ tsk. salt
- Friskkværnet peber
- En tærteform (ca. 24 cm i diameter)
Sådan tilbereder du retten
Fyld til æggemasse
- Start med at forvarme ovnen til 185 °C.
- Kom på en stor varm pande uden fedtstof, og lad dem svitse 2-3 minutter. Rør i baconternene et par gange.
- Rens porrerne, skær det hvide fra porrerne i skiver og kom dem ned i panden til baconternene.
- Lad det hele svitse i yderligere 2-3 minutter, og rør i det hele et par gange undervejs, så alt bliver godt blandet. Baconternene skal ikke blive sprøde, og porrerne skal ikke tage farve.
- Tilsæt til slut finthakket, frisk rosmarin og tag efterfølgende porrer, samt rosmarin af varmen. Stil til side.
Æggemasse
- Lav en æggemasse ved at piske æg, cremefraiche, salt og peber sammen med en gaffel. Smør en tærteform på cirka 24 cm med lidt fedtstof og fór den med butterdej.
- Fordel herefter baconterneneog porrerne i tærteformen og hæld æggemassen over.
- Bag tærten i ovnen ved 185 °C i ca. 35 minutter.
- Lad tærten hvile 5 minutter inden servering.
- Velbekomme!
Tips
Porretærte med bacon over bål
Skal du på tur i skoven, parken eller stranden, er en tærte et perfekt måltid at nyde på picnictæppet. Du kan lave porretærten dagen før og tage den med i rygsækken og nyde den kold. Eller varme den over bål, hvor den får en dejlig røget smag.
Prøv flere af vores opskrifter til bål
Lad køleskabet inspirere din tærte
Har du grøntsager, der trænger til at blive brugt, er tærte et oplagt valg. Du kan tage udgangspunkt i denne nemme tærteopskrift og supplere med det, du har i køleskabet. Det kan for eksempel være blomkål, spinat, jordskokker, eller andre råvarer, som er blevet glemt bagerst i køleskabet. Put dem i din tærte i stedet for din skraldespand. Det er også bedre for miljøet.