BÅLMAD - OPSKRIFTER MED BACON OVER BÅL

...og alt det lækre tilbehør, der hører sig til

SÅDAN FEJRER I FORÅRETS HØJTIDER I DET FRI

Mad i det fri er en af forårets børnevenlige trends, og vi har derfor samlet en række tips og tricks til, hvordan I kan fejre højtiderne udendørs. Mad over bål er nemlig et kreativt alternativ til de klassiske, inaktive højtidsfrokoster, hvor familien sidder ned og spiser i mange timer. En aktivitet der let kan kede ungerne.

I har nu en oplagt mulighed for at afprøve den nye trend. Vi anbefaler at lave One Pot Pasta med Tulip Bacon, der med sin cremede konsistens med garanti falder i god smag hos hele familien.

Pandekager med Bacontern over ild er også et must, som smager himmelsk. Forbered dejen og steg bacontern hjemmefra. Lige inden bagning af pandekagerne tilføjer I de sprødstegte bacontern.

Når der ikke længere er flammer i bålet, så lav Baconsvøbte Snobrød over gløderne. Husk at dreje brødet ofte for et gyldent resultat. Hvis børnene har lyst til en sød dessert, så find nogle pinde, eksempelvis fra piletræer, snit enderne og placer skumfidusser med skiver af bacon omkring på pinden. Steg Baconskumfiduserne til de er gyldne, sprøde og varme. Det søde og salte smager eventyrligt, og børnene vil elske dem.

Velbekomme.

Snobrød med bacon

7 TIPS TIL MAD I DET FRI

#1 Forbered jer og vælg gerne hvilken ret, I vil tilberede, inden I handler ind. Vælg en ret I kender godt i forvejen.

#2 Find en bålplads nær jer, fx via Naturstyrelsens hjemmeside. Pak service og en gammel gryde eller pande.

#3 Brænde kan købes i byggemarkeder på vejen ud til bådpladsen. Køb gerne råvarer på vejen, så de holder sig helt friske, eller pak dem i en køletaske eller termokasse hjemmefra.

#4 På stort set alle offentlige bådpladser er der en rist, hvorpå I kan stille gryden.

#5 Tænd bålet op med tørt birkebark og små træspåner. Så får I lettere gang i bålet. Husk en lighter.

#6 Hvis I vil tilberede snobrød over bålet, så lav det over gløderne, og sørg for at dreje brødet ofte.

#7 I behøver ikke at lave alle retter på bål. Lav evt. en tærte eller kartoffelsalat hjemmefra og spis det som tilbehør til bålmaden.​

Banner - bålmad

 

Læs her, hvordan du kan grille bacon - enten ved aluminiumsmetoden, indirekte varme, på spyd eller som baconsvøb.

Bacons fjende nummer ét, når du vil grille de smagfulde skiver, er ”fedtbrand”. På grund af fedtindholdet i bacon brænder det let, når det kommer på grillen. Skiverne falder også let ned i grillen, hvis du ikke placerer dem korrekt. Du kan benytte forskellige metoder, når du vil grille bacon. Herunder finder du fire metoder:

Aluminiumsmetoden:

Læg et ark aluminiumsfolie/sølvpapir dobbelt, så det passer med den mængde bacon, du vil grille. Fold kanterne opad, således der ikke drypper fedt ned i grillen Læg dine baconskiver på folien og vend dem, ligesom du ville gøre på en panden.

Indirekte varme:

Smør risten godt med olie. Læg baconskiverne på tværs af risten ude i siderne på grillen, hvor der ikke grillkul.  Det er vigtigt, at baconskiverne ikke lægges  lige over gløderne. Ude i siden af grillen vil baconskiverne blot få indirekte varme, og dermed er risikoen for fedtbrand/at skiverne brænder fast mindre.

Bacon på spyd:

Du kan også sætte bacon på et spyd som et bølget bånd og grille det ved indirekte varme som beskrevet ovenfor. Så er du sikker på, at dine skiver ikke falder ned i grillen.

Svøbt i bacon:

Svøb baconskiverne omkring grøntsager, en bøf eller en pølse. Ja, sågar dej kan svøbes i bacon og grilles. Prøv fx at grille baconsvøbte chilier, farsbomber eller majs, som vist herunder.

Vil du vide mere om bacon?

Find bacon inspiration her