Pirogger med bacon

(4 vurderinger) Min vurdering: 0

Pirogger med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

Dej
  • 1,5 dl. vand
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 20 g gær
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 40 g grahamsmel
Fyld
  • 150 g Tulip Bacon i tern
  • 250 g hvidløgsflødeost
  • 1 bundt purløg
  • 0,5 stk. rød peberfrugt
Pensling
  • 1 æg
Print opskrift

Pirogger med flødeost, peberfrugt og bacon er en perfekt ret at servere for familien. De fleste børn er vilde pirogger, fordi de selv kan være med til at lave dem og de er lette at spise.

Pirogger med flødeost, peberfrugt og bacon kan sagtens tilberedes nogle timer i forvejen og er perfekt skovturen, madpakken eller hvis I skal have noget mad med på farten.

 


Sådan tilbereder du retten

Fyld

  1. Opvarm en tør pande.
  2. Tilsæt bacontern og lad det stege til det er sprødt.
  3. Gør en tallerken klar med fedtsugende papir på. Læg bacontern over på tallerkenen og lad papiret suge noget af fedtet. Sæt det til side for at køle af.
  4. Hak purløg og rød peber fint. Bland det med hvidløgsflødeost og vend de afkølede bacontern i. Sæt fyldet til side, imens dejen laves.

Dej

  1. Gær røres ud i vand. Herefter tilsættes naturel yoghurt og det hele røres godt sammen. I stedet for yoghurt, så kan du erstatte med et andet surmælksprodukt. Du kan bruge creme fraiche, neutral skyr, græsk yoghurt osv.
  2. Olie, salt, æg og sukker tilsættes.
  3. Kom melet i lidt efter lidt og æltes godt sammen.  Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være en smule klistret. Læg dejen over i en stor skål og dæk til med et viskestykke.
  4. Sæt dejen til hævning i cirka 1 time et lunt sted.
  5. Drys mel på bordet og tag dejen ud.
  6. Del dejen i 10 lige store stykker.
  7. Rul hvert stykke ud til en cirkel. Læg en spsk. fyld på den ene halvdel. Fold cirklen ind over sig selv, så den danner en halvcirkel.
  8. Luk dejen sammen med en gaffel.
  9. Placer de færdige pirogger på en bageplade med bagepapir.
  10. Fortsæt sådan med alle piroggerne.
  11. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Giv dem evt. lige endnu en tur med gaflen rundt i kanten.
  12. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  13. Pensl piroggerne med et sammenpisket æg.
  14. Bag piroggerne i ca. 12-15 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 10 minutter.
  15. Når de er færdigbagte, så tages de ud af ovnen.
  16. Lad dem køle af.

SE HVOR NEMT DET ER. VELBEKOMME:

SKAL DU LAVE MAD OVER BÅL?

Find tips til bålmad og spændende retter at tage med

 

Inspiration til bålmad