Pærer-bønne salat med bacon
- 50 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 2 løg
- 600 g små kartofler
- 200 g bacon i skiver
- Olie
- 7,5 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk. bacon stegefedt
- Salt
- Friskkværnet peber
- 200 g grønne bønner
- Salt
- 0,5 tsk. tørret sar
- Køkkenrulle
- Pærer (små, faste)
- Bouillon
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Skær baconskiverne i ca. 6 cm lange stykker.
Steg baconskiverne på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af i køkkenrulle.
Pil og hak løg. Vask og skær kartoflerne i tern.
Steg hakkede løg i bacon stegefedt til de er klare.
Tilsæt kartoffeltern og svits dem 2 minutter.
Tilsæt bouillon og kog i 12-15 minutter.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
BØNNER:
Skær stilke og spidser af bønnerne.
Kog bønnerne 5-8 minutter i vand tilsat salt og sar.
Skyl bønnerne i koldt vand (så kogningen i bønnerne stopper).
PÆRER:
Del pærer, fjern kerner og skær dem i skiver.
Kog pæreskiverne til de er netop møre i bouillon i ca. 3 minutter.
SERVERING:
Server kartoffel-løgblandingen drysset med de stegte baconstykker og anret med kogte bønner og pærer.