Mørbrad med bacon i gratineret sauce
- 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pakker Tulip bacon i skiver
- 1 mørbrad af gris, ca. 600 g
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 spsk. smør
- 1 dl cremefraiche
- 1 spsk. tomatpure
- 1 tsk. basilikum
- 1 dl revet ost
- Salt og peber
- Ris eller kartofler og en grønt salat
Sådan tilbereder du retten
- Start med at tænde ovnen på 200 grader.
- Imens ovnen varmer op, trim da svinemørbraden og skær den i skiver
- Pil og hak derefter løg og hvidløg fint samt udhul den røde peberfrugt og skær den i mindre tern. Skær desuden baconskiverne i mindre stykker.
- Opvarm dernæst smøren i en pande og steg kødet indtil det får en smule farve på begge sider. Krydr kødet med salt og peber og læg det på en tallerken.
- Steg baconen med de finthakkede løg og peberfrugten indtil blandingen får en smule farve.
- Læg kødet og baconen med grøntsagerne i et ovnfastfad. Bland imens cremefraiche, tomatpure og basilikum sammen og hæld det derefter over i det ovnfaste fad og top med osten.
- Gratiner retten i ca. 20 min. i ovnen indtil osten smelter og retten får en flot farve.
- Imens retten tilberedes kog da dine ris eller kartofler alt efter præference og server til sidst retten med en god salat.