
Broccolitærte med bacon
- 4 personer
Ingredienser
Tærtedej- 100 g hvedemel
- 70 g grahamsmel
- 100 g smør
- 3 spsk. vand
- ½ tsk. salt
- 125 g Tulip Bacon i skiver
- ½ stk. broccoli
- 1 stk. rødløg
- 5 æg
- 1 dl mælk
- Salt og peber
Sådan tilbereder du retten
- Skær smør i små stykker. Bland det sammen med de resterende ingredienser og ælt indtil du har en sammenhængende, ensartet dej.
- Sæt dejen på køl i cirka 30 min.
- Skær broccoli i mindre stykker. Skær rødløg i tynde strimler.
- Opvarm ovnen til 200 °C varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg baconskiverne herpå.
- Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 8-12 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Baconen skal være helt sprød.
- Tag bacon ud af ovnen og lad det køle en smule af.
- Skær bacon i mindre stykker.
- Pisk æg sammen med mælk og salt/peber.
- Rul din tærtedej ud. Placer tærtedejen i tærtefadet (24 cm.) og sørg for, at dejen er helt op til kanten hele vejen rundt. Skær evt. overskydende dej af.
- Fyld broccoli, rødløg og stykker af bacon (gem evt. lidt til at drysse oven på efter) rundt på hele tærten. Hæld æggemassen ovenpå og drys evt. lidt ekstra bacon.
- Bag tærten i cirka 25-30 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er.