Broccolitærte med bacon

(5 vurderinger) Min vurdering: 0

Broccolitærte med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

Tærtedej
  • 100 g hvedemel
  • 70 g grahamsmel
  • 100 g smør
  • 3 spsk. vand
  • ½ tsk. salt
Fyld
  • 125 g Tulip Bacon i skiver
  • ½ stk. broccoli
  • 1 stk. rødløg
  • 5 æg
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
Print opskrift

Broccolitærte er en perfekt ret at servere for familien. De fleste børn er vilde med tærter, og det er en ideel måde at få lidt mere grønt ind i madlavningen.

Broccolitærten kan sagtens tilberedes nogle timer i forvejen og er perfekt til gæstemad, udendørsmad eller hvis I skal have noget mad med på farten. Nyd fx broccolitærten på en skovtur med familien, ude i haven, når I tilbereder mad på bål eller grill, eller på farten, når I er på vej i sommerhuset.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Skær smør i små stykker. Bland det sammen med de resterende ingredienser og ælt indtil du har en sammenhængende, ensartet dej.
  2. Sæt dejen på køl i cirka 30 min.
  3. Skær broccoli i mindre stykker. Skær rødløg i tynde strimler.
  4. Opvarm ovnen til 200 °C varmluft.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg baconskiverne herpå.
  6. Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 8-12 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Baconen skal være helt sprød.
  7. Tag bacon ud af ovnen og lad det køle en smule af.
  8. Skær bacon i mindre stykker.
  9. Pisk æg sammen med mælk og salt/peber.
  10. Rul din tærtedej ud. Placer tærtedejen i tærtefadet (24 cm.) og sørg for, at dejen er helt op til kanten hele vejen rundt. Skær evt. overskydende dej af.
  11. Fyld broccoli, rødløg og stykker af bacon (gem evt. lidt til at drysse oven på efter) rundt på hele tærten. Hæld æggemassen ovenpå og drys evt. lidt ekstra bacon.
  12. Bag tærten i cirka 25-30 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er.

SKAL DU LAVE MAD OVER BÅL?

Find tips til bålmad og spændende retter at tage med

 

Inspiration til bålmad