Risotto med bacon og asparges
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
BACON- 300 g bacontern
- Olie
- 4 skalotteløg
- 16 grønne asparges
- 1,5 liter bouillon
- Bacon stegefedt
- 400 g risottoris
- 2 dl hvidvin
- 200 g friskrevet parmesanost
- Salt
- Friskkværnet peber
- Brød i skiver
- Køkkenrulle
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Steg bacontern sprøde på en meget varm pande i lidt olie.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.
Tør panden af med køkkenrulle.
RISOTTO:
Pil og hak løg.
Bræk enderne af asparges, hvor de selv »knækker«. Skær asparges i mindre stykker.
Hav bouillon parat.
Hæld stegefedtet tilbage på panden.
Tilsæt hakkede løg, risottoris og svits (4 minutter).
Tilsæt hvidvin og lad risen opsuge væden.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, mens risen suger væden til sig.
Lad det simre til konsistensen bliver lind.
Tilsæt aspargesstykker og de stegte bacontern. Vend friskrevet parmesan i blandingen og smag til med salt og friskkværnet peber.
SERVERING:
Anret risottoen med friskrevet parmesan og servér med brød.