Kartoffelsalat med sprød bacon og ristede græskarkerner
- 4 personer
Ingredienser
- 1 kg små kartofler med skræl
- 300 g creme fraiche
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. flormelis
- 1½ tsk. sød sennep
- 1½ tsk. løgpulver
- 1 spsk. hvidvinseddike
- ½ stk. rødløg
- ¼ bdt. frisk dild
- 1 spsk. olivenolie
- 20 g græskarkerner
- 150 g Tulip Bacon Tern
Sådan tilbereder du retten
- Kog kartofler til de er møre og sæt til afkøling.
- I en skål blandes creme fraiche, mayonnaise, flormelis, sennep, løgpulver og hvidvinseddike. Pisk det godt sammen.
- Løg skrælles og hakkes fint. Dild skylles og hakkes fint. Vend både løg og dild i dressingen. Smag til med salt og peber. Lad gerne dressingen trække et par timer i køleskabet.
- Opvarm en tør pande.
- Tilsæt bacontern og lad det stege til det er sprødt.
- Gør en tallerken klar med fedtsugende papir på. Læg bacontern over på tallerkenen og lad papiret suge noget af fedtet. Sæt det til side.
- Skær kartoflerne i mindre stykker. Vend dem sammen med ¾ af baconternene i dressingen. Sæt på køl indtil servering.
- Opvarm en pande med olivenolie.
- Tilsæt græskarkerner til panden. Lad dem riste 4-5 minutter til de begynder at ”poppe”. Tag kernerne af panden og lad dem køle af.
- Inden servering pyntes kartoffelsalaten med ristede græskarkerner, de resterende bacontern samt lidt frisk dild.