Pastasalat med bacon og pesto

(5 vurderinger) Min vurdering: 0

Pastasalat med bacon og pesto

  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g fuldkornspasta
  • 4 spsk. grøn pesto
  • 100 g cherrytomater
  • 100 g frosne edamamebønner uden bælg
  • 30 g rucola
  • 20 g pinjekerner
  • 125 g Tulip Bacon i skiver
Print opskrift

Pastasalat med bacon og pesto er en perfekt ret at servere for familien. De fleste børn er vilde med pastaskruerne, og de sprøde skiver af bacon tilføjer ekstra smag til retten.

Pastasalaten kan tilberedes nogle timer i forvejen, og den er ideel som gæstemad, udendørsmad eller hvis I skal have noget mad med på turen.

Nyd fx pastasalat med bacon på en skovtur sammen med familien, server den ude i haven, når I tilbereder mad på bål eller grill, eller spis den på vej i sommerhuset.

Opbevar de sprøde baconskiver og pinjekerne i en beholder hver for sig, og drys det på som topping lige inden servering for det bedste resultat.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  2. Halver cherrytomater.
  3. Skyl frosne edamamebønner i vand til de er optøet.
  4. Dræn pasta og lad det afkøle.
  5. Opvarm ovnen til 200 °C varmluft.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg baconskiverne herpå.
  7. Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 8-12 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Baconen skal være helt sprød.
  8. Tag bacon ud af ovnen og lad det køle af.
  9. Skær bacon i mindre stykker.
  10. Bland det afkølede pasta med pesto, cherrytomater, edamamebønner og rucola. Hvis den er lidt for tør, så tilsæt lidt mere pesto.
  11. Opvarm en tør pande.
  12. Tilsæt pinjekerner til panden. Lad dem riste 4-5 minutter til de får farve.
  13. Fordel til sidst bacon og pinjekerner ud over pastasalaten.
  14. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.

SKAL DU LAVE MAD OVER BÅL?

Find tips til bålmad og spændende retter at tage med

 

Inspiration til bålmad