
Pastasalat med bacon og pesto
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g fuldkornspasta
- 4 spsk. grøn pesto
- 100 g cherrytomater
- 100 g frosne edamamebønner uden bælg
- 30 g rucola
- 20 g pinjekerner
- 125 g Tulip Bacon i skiver
Sådan tilbereder du retten
- Kog pasta efter pakkens anvisning.
- Halvér cherrytomater.
- Skyl frosne edamamebønner i vand, til de er optøet.
- Dræn pasta, og lad det afkøle.
- Opvarm ovnen til 200 °C varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg baconskiverne herpå.
- Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 8-12 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Baconen skal være helt sprød.
- Tag bacon ud af ovnen, og lad det køle af.
- Skær baconen i mindre stykker.
- Bland den afkølede pasta med pesto, cherrytomater, edamamebønner og rucola. Hvis den er lidt for tør, så tilsæt lidt mere pesto.
- Opvarm en tør pande.
- Tilsæt pinjekerner til panden. Lad dem riste 4-5 minutter, til de får farve.
- Fordel til sidst bacon og pinjekerner ud over pastasalaten.
- Server med det samme, eller sæt på køl indtil servering.
- Velbekomme!
Den populære kombination af pasta og bacon
Pasta og bacon er en kombination, der virkelig får smagsløgene til at synge i en harmonisk symfoni af salt, røget og fyldig smag. Den sprøde tekstur og den intense smag af bacon komplementerer perfekt den bløde og neutrale pasta.
Kombinationen af pasta og bacon har inspireret en række klassiske retter rundt om i verden. En af dem er den ikoniske carbonara, hvor baconen blandes med æg, parmesanost og sort peber for at skabe en cremet og silkeblød sauce, der klæber sig til pastaen og giver en uforglemmelig smagsoplevelse.