Risotto med kylling og baconMed smag af citron, parmesanost og hvidløg

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Risotto med kylling og baconMed smag af citron, parmesanost og hvidløg

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Kylling og bacon Risotto
  • 350 g risotto-ris
  • 2 dl hvidvin
  • 50 g smør
  • 75 g parmesanost
  • 1 citron, skallen
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. olie
  • 1,5 l hønsefond/bouillon
  • Salt og peber
  • Bredbladet persille
Print opskrift

Cremet risotto med baconsvøbte kyllingelår

Risotto er efterhånden blevet en favorit i mange danske hjem. Den er nem at tilberede, og så smager den særdeles skønt, med en lækker cremet konsistens! I denne opskrift tilføjer vi ekstra smag til den milde italienske ret. Vi serverer nemlig risottoen med baconsvøbte kyllingelår, placeret ovenpå den cremede risret, og lader retten suge masser af smag fra både kylling og bacon.

 


Sådan tilbereder du retten

Kylling og bacon

  1. Start med at trimme og gøre dine kyllingelår pæne.
  2. Fjern skind og brusk fra den ende, hvor du holder ved kyllingelåret, så der kun er ben synligt. Skær det yderste af benet af. 
  3. Krydr lårene med salt og peber, og svøb hver af lårene ind i to skiver bacon. Brug evt. et par tandstikker for at holde sammen på baconet.
  4. Placér kyllingelårene på en bageplade med bagepapir, og bag lårene i ovnen ved 200 °C i ca. 18-20 min.
  5. Du kan med fordel halvvejs gennem tilberedningstiden pensle lårene med lidt barbecue-sauce, der vil karamellisere under den sidste tid i ovnen.

Risotto

  1. Hak løg og hvidløg, og sautér i en stor pande med lidt af smørret og olien ved middel varme. Løgene skal blive blanke og møre, uden at tage farve. Kom risottorisene på panden, og steg risene i et par minutter.
  2. Tilsæt hvidvin, rør rundt, og lad vinen koge væk.
  3. Tilsæt lidt bouillon ad gangen, og rør i risottoen hele tiden. Kom mere bouillon ved, og gentag til bouillonen er opbrugt, og risene er godt møre. De tager ca. 20 minutter, før risene er perfekt møre.
  4. Tilsæt til sidst revet parmesanost, den sidste klump smør, lidt bredbladet persille, knust sort peber og revet citronskal. Smag risottoen til med salt og evt. mere peber. 
  5. Placér kyllingen ovenpå risottoen, så risottoen kan suge noget af den lækre kyllingesaft.
  6. Pynt til sidst med revet parmesanost. Velbekomme!

 

 


Tips

Flere opskrifter a la risotto med kylling

Risotto kan varieres i det uendelige, og der findes alverdens opskrifter på den skønne italienske ret. Vi synes dog, at bacon især klæder retten fordi det tilføjer masser af smag til den milde ost. Prøv eksempelvis risotto med bacon, og tilføj enten spinat eller asparges, der giver risottoen et friskt og grønt smagselement. 

Se risotto med bacon og spinat eller risotto med bacon og asparges

 

Alternativer til risotto med kylling og bacon

En af de gode ting ved risotto er, at det er nemt at lave. Det eneste, retten kræver af dig, er, at du rører i den. Der er nemlig minimal forberedelsestid forbundet med risotto, og den er god på dage, hvor du ikke orker at have gang i alt for mange pander og gryder. I stedet kan du slå hjernen fra, mens du rører i gryden – og bagefter nyde den minimale opvask.

Få mere opskriftsinspiration