Risotto med kylling og bacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Risotto med kylling og bacon

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Kylling og bacon
  • 8 store kyllingeunderlår/drumsticks
  • 250 g Tulip Bacon i skiver, 16 skiver
  • 4 spsk. barbequesauce
  • Salt og peber
Risotto
  • 350 g risotto-ris
  • 2 dl hvidvin
  • 50 g smør
  • 75 g parmesanost
  • 1 citron, skallen
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. olie
  • 1,5 l hønsefond/bouillon
  • Salt og peber
Print opskrift

Mørt kyllingelår med sprød bacon omkring? Det er en kombination, der kan få de flestes tænder til at løbe i vand.

Bacon er altid en fremragende smagsforstærker, og især sammen med det milde kyllingekød, kommer baconsmagen rigtig til sin ret.

Som tilbehør foreslår vi en skøn og cremet risotto.

Risotto er en italiensk klassiker, der er lidt bastant, men i samspil med kylling og bacon smager det vidunderligt.

 


Fremgangsmåde

KYLLING OG BACON

Start med at trimme og gøre dine kyllingelår pæne.

Fjern skind og brusk fra den ende, hvor du holder ved kyllingelåret, så der kun er ben synligt i den ene ende.

Krydr lårene med salt og peber og svøb hver af lårene ind i 2 skiver bacon. Brug evt. et par tandstikker for at holde sammen på baconen.

Placér kyllingelårene på en bageplade med bagepapir og bag lårene i ovnen ved 180 °C i ca. 35 min.

Du kan med fordel halvvejs i tilberedningstiden pensle lårene med lidt barbeque-sauce, der så vil karamellisere under den sidste tid i ovnen.

RISOTTO

Hak løg og hvidløg og sautér løgene i en stor pande med lidt af smørret og olien ved middel varme. Løgene skal blive blanke og møre, men de skal ikke tage farve. Kom risottorisene på panden og steg risene i et par minutter.

Tilsæt hvidvin, rør rundt og lad vinen koge væk.

Tilsæt lidt bouillon ad gangen og rør i risottoen hele tiden. Kom mere bouillon ved og gentag til bouillonen er opbrugt og risene er godt møre. De tager ca. 20 minutter, før risene er perfekt møre.

Tilsæt til sidst revet parmesanost, den sidste klump smør og lidt revet citronskal. Smag risottoen til med salt og peber.


Tips

Et godt tip, til når du svøber mad i bacon, er at stramme baconskiven godt.

Du kan eventuelt bruge en tandstik eller kødnål som hjælp til at holde baconskiverne på plads.

Til denne ret anbefaler vi, at du anvender vores originale Tulip Bacon, som med sin gode smag og klassiske stil passer ind i de fleste sammenhænge.

Andre opskrifter fra Tulip

Oksekødsroulade

med bacon & grøntsager

Pizza med escarole salat og bacon

Smokey bacon meatloaf

med små kartofler og grov mandelpesto

Produkter