Risotto med kylling og bacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Risotto med kylling og bacon

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 8 store kyllingeunderlår/drumsticks
  • 250 g Tulip Bacon i skiver, 16 skiver
  • 4 spsk. barbequesauce
  • 350 g risotto-ris
  • 2 dl hvidvin
  • 50 g smør
  • 75 g parmesanost
  • 1 citron, skallen
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. olie
  • 1,5 l hønsefond/bouillon
  • Salt
  • Peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Start med at trimme og gøre dine kyllingelår pæne.

Fjern skind og brusk fra den ende, hvor du holder ved kyllingelåret, så der kun er ben synligt i den ene ende.

Krydr lårene med salt og peber og svøb hver af lårene ind i 2 skiver bacon. Brug evt. et par tandstikker for at holde sammen på baconen.

Placér kyllingelårene på en bageplade med bagepapir og bag lårene i ovnen ved 180 °C i ca. 35 min.

Du kan med fordel halvvejs i tilberedningstiden pensle lårene med lidt barbeque-sauce, der så vil karamellisere under den sidste tid i ovnen.

Hak løg og hvidløg og sautér løgene i en stor pande med lidt af smørret og olien ved middel varme. Løgene skal blive blanke og møre, men de skal ikke tage farve. Kom risottorisene på panden og steg risene i et par minutter.

Tilsæt hvidvin, rør rundt og lad vinen koge væk.

Tilsæt lidt bouillon ad gangen og rør i risottoen hele tiden. Kom mere bouillon ved og gentag til bouillonen er opbrugt og risene er godt møre. De tager ca. 20 minutter, før risene er perfekt møre.

Tilsæt til sidst revet parmesanost, den sidste klump smør og lidt revet citronskal. Smag risottoen til med salt og peber.

Nyhed: Tulip Veggie Bacon

Læs mere om Tulip Veggie Bacon

Andre opskrifter med Tulip Bacon

Rødbedesalat

med gedeost og sprød bacon

Hjemmerørt mayonnaise med bacon

tapasmarmelade med æble og bacon

Produkter