Risotto med bacon

(11 vurderinger) Min vurdering: 0

Risotto med bacon

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

RISOTTO
  • 300 g Tulip Bacon i tern
  • Olie
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 l bouillon
  • Bacon stegefedt
  • 400 g risottoris
  • 4 dl hvidvin
  • 200 g babyspinat
  • Friskrevet parmesanost
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Bredbladet persille
Print opskrift

Risotto med spinat og bacon er perfekt til de dage, hvor du gerne vil servere en lækker og smagfuld middag, der ikke kræver alverdens forberedelse. Denne risotto er delikat og cremet på grund af osten, frisk fra spinaten og fyldt med umami fra den stegte bacon.

Du kan servere risotto som en let frokost, der er dejlig mættende. Eller du kan servere den til aftensmad med en salat og et hjemmelavet brød til.

 


Sådan tilbereder du retten

Bacon

  • Steg bacontern sprøde på en meget varm pande i lidt olie.
  • Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål til senere brug.
  • Tør panden af med køkkenrulle.

Risotto

  • Pil og hak løg og hvidløg.
  • Bring vand i kog, og opløs bouillon heri. Stil til side.
  • Hæld stegefedtet fra tidligere i en gryde.
  • Svits løg, hvidløg og risottoris gyldne i stegefedtet.
  • Tilsæt hvidvin, og lad hvidvinen blande sig med risene og fordampe.
  • Tilsæt de stegte baconstykker.
  • Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og lad risene simre til bouillonen er kogt ind.
  • Skyl spinaten, og slyng den tør. Vend spinat i risottoen, og lad den falde sammen.
  • Tilsæt friskrevet parmesan, og bland.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Anret risottoen i skåle, og drys med persille.
  • Velbekomme!

 

Serveringsforslag

Vælger du at servere denne risotto med spinat til aftensmad, kan du med fordel servere retten med hjemmebagt brød til. Prøv eventuelt at gnide brødet med et halvt fed hvidløg og smeltet smør. På en varm sommerdag ville en let salat også klæde risottoen og friske måltidet op.

Se opskrift på grønkålssalat

 

Flere opskrifter som risotto med bacon

Risotto har ligesom pizza og pasta en bestemt smag, der gør den til en klassiker, men fælles for ris, brød og pasta er, at de kan tilberedes med forskellige råvarer, fordi de har en neutral smag. Prøv at tilberede risotto med fisk, skaldyr, kød eller svampe hver for sig eller i forskellige kombinationer.

Prøv vores Spaghetti Carbonara