Salat med æg, bacon og grønttoppet med mayonnaisedressing

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Salat med æg, bacon og grønttoppet med mayonnaisedressing

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

KARTOFLER
  • 200 g faste pillekartofler
GRØNTSAGER
  • 100 g grønne ærter (eventuelt optøede)
  • 100 g champignoner
  • 100 g gulerødder
  • 100 g vindruer
MAYONNAISEDRESSING MED BACON
  • 50 g bacon i skiver
  • Olie
  • 1 dl mayonnaise
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk. lagereddike
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. sennep
  • Friskkværnet peber
PYNT
  • 2 æg
  • Vindruer (evt. stenfri)
  • Persille
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • Evt. en æggdeler
Print opskrift

Salater til russiske måltider består ofte af revne rodfrugter som gulerødder og andre grøntsager, f.eks. hvidkål og svampe, der serveres i en mayonnaise- eller olie/eddikedressing, eventuelt med syrnet fløde (cremefraiche) og sennep. Inspireret af ingredienserne til salaten er en bacon- og mayonnaisedressing kommet til.


Sådan tilbereder du retten

KARTOFLER:
Vask, kog og pil kartoflerne. Afkøl kartoflerne og skær dem i tern.

GRØNTSAGER:
Kog rå ærter 1-2 minutter eller brug optøede ærter.
Rens og skær champignoner i skiver. Skræl og riv gulerødder.
Skyl vindruer, skær dem i halve og fjern sten (hvis det ikke er stenfri vindruer).

MAYONNAISEDRESSING MED BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hak baconskiverne fint med en skarp kniv.
Rør mayonnaise, cremefraiche, lagereddike, sukker, sennep og den hakkede, stegte bacon sammen.
Smag til med friskkværnet peber.

PYNT:
Kog æggene til de er hårdkogte (7-8 minutter), kom dem i koldt vand, pil dem og skær dem i skiver (eventuelt med en æggedeler).

SALATEN:
Vend kartoffeltern, grønne ærter, champignonskiver og revet gulerod med halvdelen af bacon-mayonnaisedressingen.

SERVERING:
Anret salaten og pynt med (halve) druer, æg i skiver, persille og resten af mayonnaisedressingen med bacon.