Salat med æg, bacon og grønttoppet med mayonnaisedressing
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
KARTOFLER- 200 g faste pillekartofler
- 100 g grønne ærter (eventuelt optøede)
- 100 g champignoner
- 100 g gulerødder
- 100 g vindruer
- 50 g bacon i skiver
- Olie
- 1 dl mayonnaise
- 2 dl creme fraiche
- 1 tsk. lagereddike
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. sennep
- Friskkværnet peber
- 2 æg
- Vindruer (evt. stenfri)
- Persille
- Køkkenrulle
- Evt. en æggdeler
Sådan tilbereder du retten
KARTOFLER:
Vask, kog og pil kartoflerne. Afkøl kartoflerne og skær dem i tern.
GRØNTSAGER:
Kog rå ærter 1-2 minutter eller brug optøede ærter.
Rens og skær champignoner i skiver. Skræl og riv gulerødder.
Skyl vindruer, skær dem i halve og fjern sten (hvis det ikke er stenfri vindruer).
MAYONNAISEDRESSING MED BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hak baconskiverne fint med en skarp kniv.
Rør mayonnaise, cremefraiche, lagereddike, sukker, sennep og den hakkede, stegte bacon sammen.
Smag til med friskkværnet peber.
PYNT:
Kog æggene til de er hårdkogte (7-8 minutter), kom dem i koldt vand, pil dem og skær dem i skiver (eventuelt med en æggedeler).
SALATEN:
Vend kartoffeltern, grønne ærter, champignonskiver og revet gulerod med halvdelen af bacon-mayonnaisedressingen.
SERVERING:
Anret salaten og pynt med (halve) druer, æg i skiver, persille og resten af mayonnaisedressingen med bacon.