
Svensk flæskepandekage med bacon og tyttebær
- 1 t. 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
BACON- 300 g Tulip Bacon i tern
- 4 skiver Tulip Bacon i skiver
- Olie
- 4 dl hvedemel
- 1 tsk. salt
- 0,75 tsk. bagepulver
- 1 drys sukker
- 7,5 dl mælk
- 50 g smør
- 6 æg
- Persille
- Tyttebærsyltetøj
- Køkkenrulle
- 1 ovnfast fad
- Bagepapir
Sådan tilbereder du retten
- Steg bacontern og baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
- Afdryp de stegte bacontern og baconskiver på et stykke køkkenrulle.
- Rør mel, salt, bagepulver, sukker og mælk sammen, og lad blandingen hvile i en time.
- Tænd ovnen på 175 °C.
- Beklæd et ovnfast fad med bagepapir.
- Læg de afdryppede bacontern i det ovnfaste fad.
- Smelt smør. Pisk det smeltede smør med æg og rør det med melblandingen.
- Hæld blandingen over de gyldenstegte bacontern i fadet.
- Dæk med baconskiver.
- Sæt fadet i ovnen og bag til flæskepandekagen bliver gennembagt og gylden (ca. 30-40 minutter).
- Servér flæskepandekagen varm, drysset med persille og med tyttebærsyltetøj ved siden af.
- Velbekomme!
Tips
Flæskepandekagen er oplagt til brunchbordet
Med kombinationen af æg, bacon og pandekagedej er flæskepandekagen en oplagt brunchopskrift. Men retten er bare ét af mange bud på, hvad du kan sætte på brunchbordet. Vi har endnu flere gode opskrifter, du kan lade dig inspirere af, når du skal lave en lækker brunch.
Se alle vores lækre brunchopskrifter her
Bacon – en alsidig ingrediens, når du skal lave mad
Flæskepandekagen er et eksempel på, hvordan æg og bacon går hånd i hånd. Men bacon kan bruges i og som tilbehør til et væld af retter, både i det salte og søde køkken. Tilberedningsmulighederne er mange: ovn, mikroovn, pande, grill, vaffeljern osv. Bacon er med andre ord en alsidig ingrediens i din madlavning.