Speltsalatmed bacon og spinat
- 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g bacon i skiver
- 1 tsk. olie
- 1 løg
- 200 g speltkerner
- 5 dl hønsebouillon
- 1 rød peberfrugt
- 1 agurk
- 0,5 citron
- 0,5 dl olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. sojasauce
- 1 fed hvidløg
- Salt
- Friskkværnet peber
- 100 g babyspinat
Sådan tilbereder du retten
TILBEREDNING:
Steg baconskiverne gyldne på en pande i lidt olie. Lad skiverne dryppe af på køkkenrulle.
Pil og hak løg.
Svits løg i samme fedtstof til de er klare. Tilsæt speltkerner, rør godt sammen og tilsæt bouillon eller vand og bouillonterning. Lad spelten koge mør under låg i ca. 18 minutter.
Hak peberfrugt og agurk uden kerner fint.
Bland saft fra citron, olivenolie, dijonsennep, sojasauce og presset hvidløg til en dressing og smag til med salt og peber.
Vend dressing, spinatblade, peberfrugt og agurk i speltsalaten og servér den som en fyldig frokostsalat eller som tilbehør til f.eks. stegt kylling.