Kantareltærte med bacon og spinat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kantareltærte med bacon og spinat

  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g Tulip Bacon i skiver
  • 300 g kantareller
  • 1 løg
  • 100 g spinatblade
  • 2 spsk. smør
  • 5 æg
  • 3 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • 150 g revet ost, f.eks. parmesanost
  • 1 rulle færdiglavet tærtedej
  • 1 spsk. smør (til formen)
  • Salt og sort peber
Print opskrift

Tærte er ideel spise til skovturen eller som medbragt mad til fællesspisning i skolen. Tærten her er med kantareller, bacon og toppes med spinat og smager super lækkert. Vidste du at spinat indeholder en masse forskellige vitaminer, der blandt andet er gode for immunforsvaret?

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at forvarme ovnen til 200 grader.
  2. Smør et tærtefad med smør og tryk dejen ned i formen. Prik bunden med en gaffel og bag den ​​i cirka 10 minutter midt i ovnen til dejen har fået lidt farve.
  3. Skær imens baconen i mindre stykker og rens og skær ligeledes svampene i mindre stykker. Pil og skær løget i skiver.
  4. Varm dernæst en stegepande op og steg svampene og løget i 2 spsk. smør til væsken er kogt væk. Læg det efterfølgende på en tallerken.
  5. Steg efterfølgende baconstykkerne til de får lidt farve og tilsæt spinaten, steg i et par minutter og bland svampeblandingen i. Smag til med lidt salt og peber.
  6. Slå dernæst æggene ud i en skål og tilsæt fløde samt mælk og pisk det sammen. Krydr blandingen med lidt salt og peber.
  7. Fyld tærteskallen med halvdelen af ​​den revne ost og hele svampeblandingen. Hæld æggeblandingen over og top med resten af ​​osten.
  8. Bag tærten midt i ovnen i cirka 40 minutter til tærten har fået en flot farve og er gennembagt.
  9. Lad tærten køle af og top den med lidt frisk spinat.