
Kantareltærte med bacon og spinat
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip Bacon i skiver
- 300 g kantareller
- 1 løg
- 100 g spinatblade
- 2 spsk. smør
- 5 æg
- 3 dl fløde
- 2 dl mælk
- 150 g revet ost, f.eks. parmesanost
- 1 rulle færdiglavet tærtedej
- 1 spsk. smør (til formen)
- Salt og sort peber
Sådan tilbereder du retten
- Start med at forvarme ovnen til 200 grader.
- Smør et tærtefad med smør og tryk dejen ned i formen. Prik bunden med en gaffel og bag den i cirka 10 minutter midt i ovnen til dejen har fået lidt farve.
- Skær imens baconen i mindre stykker og rens og skær ligeledes svampene i mindre stykker. Pil og skær løget i skiver.
- Varm dernæst en stegepande op og steg svampene og løget i 2 spsk. smør til væsken er kogt væk. Læg det efterfølgende på en tallerken.
- Steg efterfølgende baconstykkerne til de får lidt farve og tilsæt spinaten, steg i et par minutter og bland svampeblandingen i. Smag til med lidt salt og peber.
- Slå dernæst æggene ud i en skål og tilsæt fløde samt mælk og pisk det sammen. Krydr blandingen med lidt salt og peber.
- Fyld tærteskallen med halvdelen af den revne ost og hele svampeblandingen. Hæld æggeblandingen over og top med resten af osten.
- Bag tærten midt i ovnen i cirka 40 minutter til tærten har fået en flot farve og er gennembagt.
- Lad tærten køle af og top den med lidt frisk spinat.