Caesar saladmed dijon-bacondressing
- 35 min.
Ingredienser
BACON- 250 g bacon i skiver
- olivenolie
- 2 skiver gaggammelt brød (uden skorpe)
- Bacon stegefedt
- 2 skiver bacon
- Olie
- 1 fed hvidløg
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 2 tsk. dijonsennep
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. revet parmesan
- 0,5 dl vand
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie
- Romainesalat
- 2 avocadoer
- Friskrevet parmesan
- Køkkenrulle
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Steg baconskiver – både til dressing og salaten - på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.
CROUTONER:
Skær daggammelt brød i tern.
Steg brødtern gyldne i baconfedt. Tag brødtern fra.
DIJON-BACON DRESSING:
Pil og finhak hvidløg.
Blend pasteuriseret æggeblomme med finthakket hvidløg, dijonsennep, hvidvinseddike, 2 stegte baconskiver i mindre stykker, parmesan og vand.
Tilsæt olivenolie lidt efter lidt, mens der blendes.
Sæt dressingen i køleskabet til den skal serveres.
CAESAR SALAD:
Skyl og bræk salaten i stykker.
Halvér avocado og tag stenen i midten ud. Skær avocado i strimler og derefter strimlerne på tværs. Træk skindet af.
SERVERING:
Skær den stegte bacon til salaten i mindre stykker. Vend baconstykker med brødcroutoner og salatstykker.
Vend salatblandingen forsigtigt med avocadostykkerne.
Arranger salaten på en tallerken, hæld dressingen over, drys med parmesan og servér.