Caesar saladmed dijon-bacondressing

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Caesar saladmed dijon-bacondressing

  • 35 min.

Ingredienser

BACON
  • 250 g bacon i skiver
  • olivenolie
CROUTONER
  • 2 skiver gaggammelt brød (uden skorpe)
  • Bacon stegefedt
DIJON-BACON DRESSING
  • 2 skiver bacon
  • Olie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. revet parmesan
  • 0,5 dl vand
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
CAESAR SALAD
  • Romainesalat
  • 2 avocadoer
SERVERING
  • Friskrevet parmesan
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
Print opskrift

Caesar salad tilskrives restauratør Cæsar Cardini, en italiensk immigrant, der drev restauranter i Mexico og USA. Hans datter fortæller, at retten blev til i 1924 en dag i juli, hvor køkkenet løb tør for leverancer. I dag findes der mange versioner af salaten, idet retten er blevet suppleret med ingredienser.


Fremgangsmåde

BACON:
Steg baconskiver – både til dressing og salaten - på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.

CROUTONER:
Skær daggammelt brød i tern.
Steg brødtern gyldne i baconfedt. Tag brødtern fra.

DIJON-BACON DRESSING:
Pil og finhak hvidløg.
Blend pasteuriseret æggeblomme med finthakket hvidløg, dijonsennep, hvidvinseddike, 2 stegte baconskiver i mindre stykker, parmesan og vand.
Tilsæt olivenolie lidt efter lidt, mens der blendes.
Sæt dressingen i køleskabet til den skal serveres.

CAESAR SALAD:
Skyl og bræk salaten i stykker.
Halvér avocado og tag stenen i midten ud. Skær avocado i strimler og derefter strimlerne på tværs. Træk skindet af.

SERVERING:
Skær den stegte bacon til salaten i mindre stykker. Vend baconstykker med brødcroutoner og salatstykker.
Vend salatblandingen forsigtigt med avocadostykkerne.
Arranger salaten på en tallerken, hæld dressingen over, drys med parmesan og servér.

Andre opskrifter fra Tulip

Lam med bacon og rosmarin

Sandwich med spegepølse

- til børnenes madpakke

Håndmadder

med Pulled Turkey, avocado, hjemmelavet dijonnaise

Produkter