Lam med bacon og rosmarin

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Lam med bacon og rosmarin

  • 1 t. 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACONRULLER MED LAM
  • persille
  • frisk rosmarin
  • 300 g kød af lam eller ged
  • 100 g bacon i skiver
  • 4 salvieblade
  • små træstiks eller tandstikkere uden smag
FØRSTE OVNSTEGNING
  • 1 spsk. olivenolie
  • friskkværnet peber
TOPPING
  • 2 dl persille
  • 50 g smuldret brødkrumme
TOMATER
  • 8 cherrytomater
  • Krydderurter, persille og oregano
  • Olivenolie
  • Hakket hvidløg
  • Salt
  • Friskkværnet peber
ANDEN OVNSTEGNING
  • 1 dl bouillon
  • 1 dl hvidvin
Print opskrift

Baconruller med lam og rosmarin er en lækker italiensk ovnret kaldet "Capretto alla marchigiana".

Det er egentlig en hovedret, men de små baconpakkede kødstykker, der er bagt med krydderier og hvidvin, er delikate som små serveringer. Gedekød er mere korrekt til retten, hvis det er til at skaffe.


Sådan tilbereder du retten

Tænd ovnen på 175 °C.

BACONRULLER MED LAM:
Skyl og hak persille og rosmarin.

Skær lammekødet i 4 stykker i samme størrelse. Rul en skive bacon med et salvieblad om hvert kødstykke og fasthold med en træstik (tandstik).

FØRSTE OVNSTEGNING:
Sæt kødrullerne i et ovnfast fad smurt med olivenolie og drys med hakket persille og rosmarin. Drys med friskkværnet peber.
Sæt fadet i ovnen og steg kødruller i 15 minutter.

TOPPING:
Skyl og hak persille. Bland den hakkede persille med brødkrummer til topping. 

TOMATER:
Pil og hak hvidløg.
Sæt cherrytomater i et fad, dryp med olivenolie, drys med hakkede krydderurter, hakket hvidløg, salt og friskkværnet peber.

ANDEN OVNSTEGNING:
Skru ovnen op til 200 °C.
Tilsæt bouillon og hvidvin til baconrullerne.
Sæt samtidig fadet med tomater i ovnen.
Steg yderligere i 20 minutter.
Hæld af og tilsæt stegevæde over kødrullerne.

TREDJE OVNSTEGNING:
Drys toppingen over kødrullerne i ovnen og steg yderligere i 10 minutter.

Tag fadet med de stegte kødruller og fadet med tomater ud af ovnen og sæt dem tildækket.

SAUCE:
Purér stegevæden til sauce gennem en sigte ned i en gryde. Varm saucen.

SERVERING:
Anret baconruller med bagte tomater og hæld lidt varm sauce ved og server.