
Lam med bacon og rosmarin
- 1 t. 15 min.
- 4 personer
Ingredienser
BACONRULLER MED LAM- persille
- frisk rosmarin
- 300 g kød af lam eller ged
- 100 g bacon i skiver
- 4 salvieblade
- små træstiks eller tandstikkere uden smag
- 1 spsk. olivenolie
- friskkværnet peber
- 2 dl persille
- 50 g smuldret brødkrumme
- 8 cherrytomater
- Krydderurter, persille og oregano
- Olivenolie
- Hakket hvidløg
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 dl bouillon
- 1 dl hvidvin
Sådan tilbereder du retten
Tænd ovnen på 175 °C.
BACONRULLER MED LAM:
Skyl og hak persille og rosmarin.
Skær lammekødet i 4 stykker i samme størrelse. Rul en skive bacon med et salvieblad om hvert kødstykke og fasthold med en træstik (tandstik).
FØRSTE OVNSTEGNING:
Sæt kødrullerne i et ovnfast fad smurt med olivenolie og drys med hakket persille og rosmarin. Drys med friskkværnet peber.
Sæt fadet i ovnen og steg kødruller i 15 minutter.
TOPPING:
Skyl og hak persille. Bland den hakkede persille med brødkrummer til topping.
TOMATER:
Pil og hak hvidløg.
Sæt cherrytomater i et fad, dryp med olivenolie, drys med hakkede krydderurter, hakket hvidløg, salt og friskkværnet peber.
ANDEN OVNSTEGNING:
Skru ovnen op til 200 °C.
Tilsæt bouillon og hvidvin til baconrullerne.
Sæt samtidig fadet med tomater i ovnen.
Steg yderligere i 20 minutter.
Hæld af og tilsæt stegevæde over kødrullerne.
TREDJE OVNSTEGNING:
Drys toppingen over kødrullerne i ovnen og steg yderligere i 10 minutter.
Tag fadet med de stegte kødruller og fadet med tomater ud af ovnen og sæt dem tildækket.
SAUCE:
Purér stegevæden til sauce gennem en sigte ned i en gryde. Varm saucen.
SERVERING:
Anret baconruller med bagte tomater og hæld lidt varm sauce ved og server.