Flæskestegssandwichmed baconbolle

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Flæskestegssandwichmed baconbolle

  • 28 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 900 g hvedemel
  • 100 g fuldkornsrugmel
  • 700 g vand
  • 10 g gær
  • 30 g havsalt
  • 250 g bacon i skiver
  • 1 agurk
  • 100 g eddike
  • 100 g sukker
  • 10 hele peberkorn
  • 400 g rødkål
  • 30 g ribsgele
  • 20 g hvidvinseddike
  • 1 skalotteløg
  • 4 stilke frisk timian
  • 4 spsk. andefedt
  • 1 kg flæskesteg af svinekam
  • 1 æble
Print opskrift

Lækker og velsmagende flæskestegssandwich med et tvist af bacon.

Smager himmelsk og er perfekt til aftensmaden eller som en god, solid frokost.

 


Sådan tilbereder du retten

BACONBOLLE:
Hvedemel, rugmel, vand og gær, vejes af og kommes i en røremaskine, hvor det køres og æltes på medium hastighed i 10 min. Salt og 4 skiver bacon tilsættes og køres sammen med resten af dejen i yderligere 1 min.


Dejen kommes i 4 smurte forme a 12 cm i diameter og hæver til dobbeltstørrelse. Brødet bages i 6 min. ved 250 ºC derefter på 200 ºC i de sidste 8 min. Tages ud af formene og hviler på rist.


FYLD: 
Agurkerne skæres i skiver og kommes i en sigte, hvor de drysses med salt og står to timer for at trække vand ud.

Eddike, sukker, peberkorn koges op til sukkeret er opløst, og lagen tages derefter af varmen og afkøles.

Agurkeskiverne kommes i et sylteglas og overhældes med den afkølede lage. Skal stå og trække i minimum 24 timer.

Skær 8 skiver bacon i tynde skiver og sauteres på pande med rødkål, indtil rødkålen begynder at falde sammen (der må stadig gerne være bid i kålen). Hvidvinseddiken tilsættes og koges ind. Kålen og bacon tilsmages med ribsgele og evt. salt.

Steg 4 skiver bacon sprøde på en pande og tag dem derefter af og lægges på fedtsugende papir. Løgene sauteres i panden med baconfedtet, indtil de er klare. Derefter tilsættes timian, andefedt og evt. æblebrændevin og smeltes sammen. Det hele afkøles i en skål eller beholder. Kan eventuelt smages til med æblebrændevin.

FLÆSKESTEG:
Stegen gnides med salt og placeres i en bradepande med 0,5 l vand. Stegen tilberedes i ovnen ved 160 ºC i 90 min.

SERVERING: 
Bollerne deles og begge halvdele smøres med krydrefedtet. Rødkålen kommes på nederste bolle og derefter kommes skiver af ribbensteg, syltet agurk, rå skiver af æble og sprødt bacon.

Bollen er nu klar til at blive samlet.