Kyllingevinger med bacon og ost
- 2 t. 20 min.
- 20 personer
Ingredienser
KRYDDERIER- 1 spsk. paprika
- 0,5 tsk. tørret chilipeber
- 1 tsk. salt
- 0,5 tsk. peber
- 20 kyllingevinger
- 400 g bacon i skiver
- Ost i skiver
- 2 stængler bladselleri
- 1 spsk. klippet dild
- 5 dl creme fraiche eller yoghurt
- 2 tsk. salt
- 1 fed hvidløg
- Bagepapir
- Rivejern
- Sigte
Sådan tilbereder du retten
Tænd ovnen på 180 °C
KRYDDERIER:
Bland paprika, chilipeber, salt og peber.
KYLLINGEVINGER:
Gnid kyllingevingerne grundigt med krydderiblandingen.
Vikl en baconskive om hver kyllingevinge og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Steg kyllingevingerne i ovnen i 30-40 minutter til baconen er gyldenbrun.
Tag bagepladen ud af ovnen.
Læg en smal skive ost på hver kyllingevinge.
Sæt kyllingevingerne i ovnen igen til osten er smeltet.
URTEDIP:
Skyl selleristængler og riv dem.
Drys med salt.
Kom revet selleri i en sigte og lad det afdryppe i ca. 1 time.
Pil og hak eller pres hvidløg.
Vend den afdryppede selleri, hakket eller presset hvidløg og klippet dild i yoghurten og lad dressingen trække en time eller mere i køleskabet.
SERVERING:
Servér urtedip eller dressing efter egen smag til bacon kyllingevinger med ost.