Bacon cheeseburgermed hjemmebagte burgerboller

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Bacon cheeseburgermed hjemmebagte burgerboller

  • 2 t. 20 min.
  • 6 personer

Ingredienser

DEJ TIL 6 BURGERBOLLER
  • 0,25 pakke gær
  • 3 dl håndvarmt vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • Mælk til pensling
FYLD TIL 1 BACON-CHEESEBURGER
  • 1 tomat
  • 1 salatblad
  • 1 skive smelteost
  • Pickles
  • Sennep
  • Mayonnaise
BACON
  • 2 skiver bacon
  • Olie
BØF
  • 110 g hakket oksekød, 6-10%
  • Bacon stegefedt
  • Salt
  • Friskkværnet peber
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • Bagepapir
Print opskrift

Den velkendte og populære cheeseburger med sprød bacon, er klar i en lækker hjemmelavet version. Velbekomme. 


Sådan tilbereder du retten

DEJ TIL 6 BURGERBOLLER:
Opløs gæren i håndvarmt vand. Rør salt og æg ud i gærvæsken.
Tilsæt derefter hvedemel lidt ad gangen til dejen er smidig og slipper. Dejen skal være blød uden at klæbe. Ælt dejen i 5 minutter.
Form dejen til en kugle og dæk den med et fugtigt viskestykke.
Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse ca. 1 time.

BURGERBOLLER BAGES:
Sæt ovnen på 200 °C. Del dejen i 6 stykker og form dem til flade boller.
Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, dæk dem med et fugtigt viskestykke og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Pensl bollerne med mælk.
Bag bollerne på ovnens midterste rille ca. 15 minutter.
Afkøl burgerbollerne på en bagerist.

TILBEREDNING:
Skyl og skær tomat i skiver.
Skyl salatblad.

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.

BØF:
Form oksekød til en kugle og tryk den flad, ca. 1 1/2 cm tyk.
Hak bøffens overflade på kryds og tværs med en kniv, det holder på krydderierne.
Drys med salt og kværn med peber. Steg bøffen i baconfedtet på en pande, eller på grillen.
Steg bøffen 6-7 minutter på hver side ved jævn varme.
Læg en skive smelteost over bøffen de sidste 2 minutter af stegningen, så osten smelter.

SERVERING:
Skær burgerbollen midt over, smør den med sennep og mayonnaise.
Læg bøffen med den smeltede ost på burgerbollens nederste del. Læg de stegte baconskiver over.
Læg salatblad over. Læg tomatskiver over.
Top op med pickles, sennep og mayonnaise, og læg burgerbollens top over og servér.


Tips

Burgerbollerne kan fryses.