
Ovnbagt torskeryg med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skiver
- 4 stykker torskeryg hver á ca. 150 g
- 4 portioner basmatiris
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 tomater
- 2 spsk. olivenolie
- ½ g safran
- 1 knivspids chiliflager
- 2 spsk. smør
- 70 g rucola
- Salt og sort peber
Sådan tilbereder du retten
- Start med at opvarme ovnen til 225 grader.
- Imens ovnen opvarmes krydr da fisken let med salt og peber på begge sider. Vikl efterfølgende baconskriverne omkring hver torskeryg.
- Kog risene efter anvisningen på pakken.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Flæk, udkern og skær peberfrugten i mindre stykker og skær ligeledes tomaterne i mindre stykker.
- Varm dernæst en stegepande op med olivenolie og steg løg og hvidløg til blandingen tager lidt farve. Tilsæt derefter peberfrugt, tomater og ris. Smag til med safran, chiliflager, salt og peber. Bland og lad det hele blive varmt.
- Varm smørret op i en anden stegepande og brun torsken et par minutter på hver side, til de er pænt brune.
- Bag dernæst torsken færdig midt i ovnen i cirka 5-10 minutter, indtil torsken er gennemstegt og har en indvendig temperatur på cirka 52 grader.
- Server til sidst torsken med ris, rucola og gerne med lidt aioli og citron.