Varme hveder med bacon

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Varme hveder med bacon

  • 2 t. 0 min.
  • 20 personer

Ingredienser

  • 100 g bacon i skiver
  • 50 g gær
  • 2 dl vand
  • 50 g flormelis
  • 1 æg
  • 75 g smør
  • 5 g kardemomme
  • 10 g salt
  • 550 g hvedemel
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

BACON: 
Kom Tulip Bacon på en bageplade i ovnen og steg dem sprøde ved 180 ºC i ca. 10-12 minutter.

Vent til skiverne er helt afkølede og hak derefter skiverne i små stykker.

 

HVEDER MED BACON: 

Opløs gær i lunken vand og tilsæt herefter flormelis, æg, smør, kardemomme, salt og Tulip Bacon stykker. Bland herefter mel i dejen

Ælt dejen blank og smidig - ca. 6-10 min. Lad dejen stå et lunt sted i 15-20 min.

Form 20 boller og sæt dem tæt på en bageplade. Lad bollerne efterhæve i 45-60 min. et lunt sted under et fugtigt klæde. Bag bollerne 15-20 min. ved 200 ºC . Skær bollerne over når de er afkølet.

 

SERVERING:  
Rist hvederne i ca. 5 min. ved 225-230 ºC i ovnen.