
Bacon og ostemuffins
- 45 min.
- 12 personer
Ingredienser
BACON- 150 g bacon i tern
- Olie
- 250 g hvedemel
- 2,5 tsk. bagepulver
- 1 tsk. paprika
- 100 g revet cheddar
- 1 dl valnøddekerner
- 5 tsk. tørret timian
- 3 spsk. olivenolie
- 2,5 dl letmælk
- 3 æg
- Køkkenrulle
- 1 muffinform til 12 muffins
- 12 papirforme
Sådan tilbereder du retten
Tænd ovnen på 200 °C.
BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.
Gem 1/3 af de stegte bacontern til at drysse på, når muffinsene skal bages.
DEJ:
Bland mel, bagepulver, paprika, ost, hakkede valnøddekerner, stegte bacontern og timian i en skål.
Pisk i en anden skål bacon stegefedt, olie, mælk og æg.
Vend de to blandinger sammen.
Beklæd muffinformen med papirforme og fyld dej i.
Drys dejen med resten af de stegte bacontern og sæt formen i ovnen.
Bag muffins i ca. 25 minutter til de er lysebrune.
Tag muffinsene ud af ovnen og afkøl dem.