Ovnbagt nytårstorsk med bacon og spinatsalat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Ovnbagt nytårstorsk med bacon og spinatsalat

  • 1 t. 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

KARTOFLER
  • 600 g kartofler
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
FISKEN
  • Peber
  • 500 g torskefilet eller kulmulefilet
  • 250 g bacon i skiver
  • ¼ bundt frisk oregano
SPINATSALAT
  • 100 g spinat
  • ½ romainesalat
SERVERING
  • 2 citroner
Print opskrift

Skal den stå på ovnbagt torsk til nytårsmenuen eller bare en helt almindelig hverdagsaften?

Her har du en god opskrift til fisken med en neutral smag - om det så er kulmule eller torsk, du har fået med hjem.

Til denne fisk har vi valgt at servere ovnbagte kartofler samt en frisk spinatsalat.

 


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 210 °C.


KARTOFLER: 
Skrub kartoflerne, og kog dem med skræl på i letsaltet vand, til de er møre. Det tager ca. 20 minutter.

Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber, og læg dem i et ovnfad. Bag dem 15 minutter i ovnen, til de er gyldne.

FISKEN: 
Skær fisken i 4 ensartede stykker. Pak hver filet ind i 4 skiver bacon, drys med oregano, og krydr med peber.

Læg fisken i et lille ovnfad ved siden af kartoflerne, og bag den i ca. 10 minutter.


SPINATSALAT: 
Skyl spinaten i flere hold koldt vand.

Skyl romainesalatbladene. Lad både spinat og salat dryppe godt af i en sigte, eller slyng bladene i en salatslynge.

SERVERING: 
Servér fiskestykkerne med de ovnstegte kartofler og spinatsalat, samt med citroner skåret i halve.

Stil olivenolie frem på bordet, så man selv kan dryppe lidt olie over sin anretning.

Andre opskrifter fra Tulip

Jordbær dyppet i chockolade og baconkrymmel

Pirogger med kyllingebryst, feta og rød peberfrugt

Bacon cheeseburger

med hjemmebagte burgerboller

Produkter