
Ovnbagt nytårstorsk med bacon og spinatsalat
- 1 t. 15 min.
- 4 personer
Ingredienser
KARTOFLER- 600 g kartofler
- Salt og peber
- 2 spsk. olivenolie
- Peber
- 500 g torskefilet eller kulmulefilet
- 250 g bacon i skiver
- ¼ bundt frisk oregano
- 100 g spinat
- ½ romainesalat
- 2 citroner
Sådan tilbereder du retten
Tænd ovnen på 210 °C.
KARTOFLER:
Skrub kartoflerne, og kog dem med skræl på i letsaltet vand, til de er møre. Det tager ca. 20 minutter.
Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber, og læg dem i et ovnfad. Bag dem 15 minutter i ovnen, til de er gyldne.
FISKEN:
Skær fisken i 4 ensartede stykker. Pak hver filet ind i 4 skiver bacon, drys med oregano, og krydr med peber.
Læg fisken i et lille ovnfad ved siden af kartoflerne, og bag den i ca. 10 minutter.
SPINATSALAT:
Skyl spinaten i flere hold koldt vand.
Skyl romainesalatbladene. Lad både spinat og salat dryppe godt af i en sigte, eller slyng bladene i en salatslynge.
SERVERING:
Servér fiskestykkerne med de ovnstegte kartofler og spinatsalat, samt med citroner skåret i halve.
Stil olivenolie frem på bordet, så man selv kan dryppe lidt olie over sin anretning.