Ovnbagt nytårstorsk med bacon og spinatsalat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Ovnbagt nytårstorsk med bacon og spinatsalat

  • 1 t. 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

KARTOFLER
  • 600 g kartofler
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
FISKEN
  • Peber
  • 500 g torskefilet eller kulmulefilet
  • 250 g bacon i skiver
  • ¼ bundt frisk oregano
SPINATSALAT
  • 100 g spinat
  • ½ romainesalat
SERVERING
  • 2 citroner
Print opskrift

Skal den stå på ovnbagt torsk til nytårsmenuen eller bare en helt almindelig hverdagsaften?

Her har du en god opskrift til fisken med en neutral smag - om det så er kulmule eller torsk, du har fået med hjem.

Til denne fisk har vi valgt at servere ovnbagte kartofler samt en frisk spinatsalat.

 


Sådan tilbereder du retten

Tænd ovnen på 210 °C.


KARTOFLER: 
Skrub kartoflerne, og kog dem med skræl på i letsaltet vand, til de er møre. Det tager ca. 20 minutter.

Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber, og læg dem i et ovnfad. Bag dem 15 minutter i ovnen, til de er gyldne.

FISKEN: 
Skær fisken i 4 ensartede stykker. Pak hver filet ind i 4 skiver bacon, drys med oregano, og krydr med peber.

Læg fisken i et lille ovnfad ved siden af kartoflerne, og bag den i ca. 10 minutter.


SPINATSALAT: 
Skyl spinaten i flere hold koldt vand.

Skyl romainesalatbladene. Lad både spinat og salat dryppe godt af i en sigte, eller slyng bladene i en salatslynge.

SERVERING: 
Servér fiskestykkerne med de ovnstegte kartofler og spinatsalat, samt med citroner skåret i halve.

Stil olivenolie frem på bordet, så man selv kan dryppe lidt olie over sin anretning.