Broccolisuppe med sprød bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Broccolisuppe med sprød bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skiver
  • 2 kartofler
  • ½ porre
  • 1 spsk. smør
  • 300 g broccoli
  • 7 dl vand
  • 1 bouillonterning, vegetarisk eller kylling
  • 1 dl fløde
  • Salt og sort peber
Print opskrift

Suppe er altid lækkert til de kolde efterårsdage, hvor man trænger til noget dejligt at varme sig på. Selvom broccolisuppen ikke er den mest udbredte suppe, så er dens cremede konsistens til sammenligning med aspargessuppen, som er mere kendt.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at skære baconen i mindre stykker og steg det sprødt på en pande uden fedtstof. Læg derefter baconen på et stykke køkkenrulle og lad det suge det overskydende fedt.
  2. Skræl dernæst kartoflerne, riv porrerne og skær broccolien ud i mindre buketter.
  3. Varm derefter en gryde op og tilsæt smørret, steg porren til den er blød, i ca. et minuts tid. Tilsæt dernæst kartofler, broccoli og hæld vand og bouillon i. Kog grøntsagerne og væden under låg i cirka 10-15 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.
  4. Blend derefter suppen til den er jævn og hæld fløden i. Lad suppen koge op og smag til med lidt salt og peber
  5. Server til sidst suppen med den sprøde bacon.

 


Tips

Prøv for eksempel broccolisuppen med et lækkert flettet baconbrød, der sagtens kan dyppes i den lune suppe.