Kartoffelpizzamed bacon og rosmarin

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kartoffelpizzamed bacon og rosmarin

  • 2 t. 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

PIZZADEJ
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 500 g italiensk hvedemel type 00
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
FYLD
  • 600 g kartofler
  • 300 g Baconskiver
  • Olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • Rosmarinkviste
KØKKENREDSKABER
  • Bagepapir

Pizza var oprindeligt et stykke brød med "lidt ovenpå" og ikke meget fyld. Den oprindelige italienske pizza kommer fra Napoli og har en halvtyk bund. Der er flere traditioner for pizzaer. I Rom er pizzaerne helt tynde og sprøde, mens man i Norditalien har givet pizzaerne mere tyngde og fyld. Fra USA kommer traditionen med pizzaer, der kaldes "deep pan pizzaer", hvor pizzaen bliver lavet i en form i stedet for på en plade i ovnen.


Fremgangsmåde

PIZZADEJ:
Rør gæren ud i lunkent vand.
Sigt mel ned i en stor skål og bland det med salt. Lav et hul i midten af melet, hæld gærvæsken og olivenolie i og bland det.
Ælt dejen glat og blød med hænderne på en meldrysset bordplade.
Lad dejen hæve et lunt sted i en tildækket skål til dobbelt størrelse (ca. 1-3 timer).

Rul eller stræk dejen ud til pizzaer og lad dem efterhæve et lunt sted tildækket med et fugtigt klæde i 30 minutter.

Tænd ovnen på 230 °C. Beklæd en bageplade med bagepapir.

FYLD:
Vask og skær kartofler i tynde skiver.
Skær baconskiverne i mindre stykker.
Dryp pizzadejen med olivenolie. Fordel kartoffelskiverne over pizzabundene. Arranger baconskiverne på pizzaerne. Dryp med lidt mere olivenolie.
Kværn med peber. Drys med rosmarinkviste, og sæt pizza i ovnen til brødet er gyldent og baconstykkerne er stegt (15-20 minutter).

SERVERING:
Servér pizzaen varm.

Produkter