Kartoffelpizza med mascarponeog bacon
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
PIZZADEJ- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 500 g italiensk hvedemel type 00
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 600 g kartofler
- 300 g Tulip Bacon i skiver
- 125 g mascarpone
- Olivenolie
- Friskkværnet peber
- Rosmarinkviste
Sådan tilbereder du retten
Vær opmærksom på, at dejen har godt af at hæve 1-3 timer, når du laver den hjemmelavede udgave.
Pizzadej
- Rør gæren ud i lunkent vand.
- Sigt mel ned i en stor skål, og bland det med salt. Lav et hul i midten af melet, hæld gærvæsken og olivenolie i, og bland det.
- Ælt dejen glat og blød med hænderne på en meldrysset bordplade.
- Lad dejen hæve et lunt sted i en tildækket skål til dobbelt størrelse (ca. 1-3 timer).
- Rul eller stræk dejen ud til pizzaer, og lad dem efterhæve et lunt sted tildækket med et fugtigt klæde i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 215 °C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Fyld
- Vask og skær kartofler i tynde skiver.
- Skær baconskiverne i mindre stykker.
- Dryp pizzadejen med olivenolie.
- Rør mascarponen op med salt og peber, og smør pizzadejen med mascarpone.
- Fordel kartoffelskiverne på pizzabundene. Arranger baconskiverne på pizzaerne. Dryp med lidt mere olivenolie.
- Kværn med peber, drys med rosmarinkviste, og sæt pizzaen i ovnen, til bunden er gylden, og baconstykkerne er stegt (20-25 minutter).
- Servér pizzaen varm. Velbekomme!
Tips
Mere inspiration fra det italienske køkken
Efter at have nydt den velsmagende kartoffel- og baconpizza er du måske blevet inspireret til at udforske mere af det italienske køkken? I så fald er vores opskrift på cremet tortellini med flødesovs og sprøde bacontern lige noget for dig!
Tortellini er en klassisk italiensk pastatype, og kombineret med en rig og cremet flødesovs med sprøde bacontern giver det en smagsoplevelse, der vil få dig til at drømme dig væk til Italien.
Prøv tortellini med flødesovs og bacon
Pizza, pasta eller risotto?
Efter at have prøvet både pizza og pasta, mangler vi blot én klassiker for at fuldende vores kulinariske rejse gennem Italien, risotto. Denne lækre og cremede risret er elsket verden over for sin bløde konsistens og rige smag. Men vi har en ingrediens, der tilfører risotto lidt ekstra kant; nemlig bacon. Kombinationen af den cremede risotto og det sprøde, saltede bacon skaber en harmonisk smagsoplevelse, der vil tage din risotto til nye højder.