
Kartoffelpizzamed bacon og rosmarin
- 2 t. 15 min.
- 4 personer
Ingredienser
PIZZADEJ- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 500 g italiensk hvedemel type 00
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 600 g kartofler
- 300 g baconskiver
- Olivenolie
- Friskkværnet peber
- Rosmarinkviste
- Bagepapir
Sådan tilbereder du retten
PIZZADEJ:
Rør gæren ud i lunkent vand.
Sigt mel ned i en stor skål og bland det med salt. Lav et hul i midten af melet, hæld gærvæsken og olivenolie i og bland det.
Ælt dejen glat og blød med hænderne på en meldrysset bordplade.
Lad dejen hæve et lunt sted i en tildækket skål til dobbelt størrelse (ca. 1-3 timer).
Rul eller stræk dejen ud til pizzaer og lad dem efterhæve et lunt sted tildækket med et fugtigt klæde i 30 minutter.
Tænd ovnen på 230 °C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
FYLD:
Vask og skær kartofler i tynde skiver.
Skær baconskiverne i mindre stykker.
Dryp pizzadejen med olivenolie. Fordel kartoffelskiverne over pizzabundene. Arranger baconskiverne på pizzaerne. Dryp med lidt mere olivenolie.
Kværn med peber. Drys med rosmarinkviste, og sæt pizza i ovnen til brødet er gyldent og baconstykkerne er stegt (15-20 minutter).
SERVERING:
Servér pizzaen varm.