
Confiteret andelårmed svesker og bacon
- 51 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 4 stk. andelår
- 10 g havsalt
- 5 g nitritsalt
- 5 enebær
- 5 hele peberkorn
- 1 stilk frisk timian
- 1 fed hvidløg
- 1 l andefedt
- 100 g bacon i skiver
- 2 pk. butterdej
- 150 g tørrede svesker
- 1 stk. kruset (frisee) salat
Sådan tilbereder du retten
FORBEREDELSE:
Andelårene gnides godt med krydderier og salt og stilles på køl i to døgn. De skylles derefter i koldt vand.
TILBEREDNING:
Andelårene tilberedes i en gryde med andefedt og groftskåret bacon, hvor det skal stå og småsimre i ca. 2½ time, indtil de er møre. Alternativt, kan confiterede andelår købes færdige på dåse eller i en delikatesseforretning.
Ovnen forvarmes til 200 ºC.
Butterdej skæres ud i 4 x 15 cm (1 plade pr. person) og placeres på bagepapir og stikkes med en gaffel, så den ikke hæver voldsomt under bagningen. De bages i ovnen i 12-16 minutter, indtil de er gyldensprøde. Afkøles derefter på en rist.
BACON OG SVESKER:
Baconskiverne tørsteges på panden. Når stykkerne er stegt gyldne, lægges de på fedtsugende papir.
Sveskerne kommes på panden til baconfedtet og ristes varme i et par minutter. Smages til med salt og peber.
Servér de lune andelår plukket og anrettet på butterdejen sammen med sveskerne og stykker af frisésalat. Pynt med sprødstegt bacon på toppen.