Confiteret andelårmed svesker og bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Confiteret andelårmed svesker og bacon

  • 51 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. andelår
  • 10 g havsalt
  • 5 g nitritsalt
  • 5 enebær
  • 5 hele peberkorn
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 fed hvidløg
  • 1 l andefedt
  • 100 g bacon i skiver
  • 2 pk. butterdej
  • 150 g tørrede svesker
  • 1 stk. kruset (frisee) salat
Print opskrift

Fremgangsmåde

FORBEREDELSE: 
Andelårene gnides godt med krydderier og salt og stilles på køl i to døgn. De skylles derefter i koldt vand.


TILBEREDNING: 
Andelårene tilberedes i en gryde med andefedt og groftskåret bacon, hvor det skal stå og småsimre i ca. 2½ time, indtil de er møre. Alternativt, kan confiterede andelår købes færdige på dåse eller i en delikatesseforretning.

Ovnen forvarmes til 200 ºC.

Butterdej skæres ud i 4 x 15 cm (1 plade pr. person) og placeres på bagepapir og stikkes med en gaffel, så den ikke hæver voldsomt under bagningen. De bages i ovnen i 12-16 minutter, indtil de er gyldensprøde. Afkøles derefter på en rist.


BACON OG SVESKER: 
Baconskiverne
tørsteges på panden. Når stykkerne er stegt gyldne, lægges de på fedtsugende papir.

Sveskerne kommes på panden til baconfedtet og ristes varme i et par minutter. Smages til med salt og peber.

Servér de lune andelår plukket og anrettet på butterdejen sammen med sveskerne og stykker af frisésalat. Pynt med sprødstegt bacon på toppen.

Nyhed: Tulip Veggie Bacon

Læs mere om Tulip Veggie Bacon

Andre opskrifter med Tulip Bacon

Bagt kartoffel

med Pulled Pork, cremefraiche og rødløg

Stegt flæsk med løgsovs

Pizza med escarole salat og bacon

Produkter