Confiteret andelår med svesker og bacon - Tulip

Confiteret andelårmed svesker og bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Confiteret andelårmed svesker og bacon

  • 51 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. Andelår
  • 10 g Havsalt
  • 5 g Nitritsalt
  • 5 Enebær
  • 5 Hele peberkorn
  • 1 stilk Frisk timian
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 l Andefedt
  • 100 g Bacon i skiver
  • 2 pk. Butterdej
  • 150 g Tørrede svesker
  • 1 stk. Kruset (frisee) salat
Print opskrift

Fremgangsmåde

FORBEREDELSE: 
Andelårene gnides godt med krydderier og salt og stilles på køl i to døgn. De skylles derefter i koldt vand.


TILBEREDNING: 
Andelårene tilberedes i en gryde med andefedt og groftskåret bacon, hvor det skal stå og småsimre i ca. 2½ time, indtil de er møre. Alternativt, kan confiterede andelår købes færdige på dåse eller i en delikatesseforretning.

Ovnen forvarmes til 200 ºC.

Butterdej skæres ud i 4 x 15 cm (1 plade pr. person) og placeres på bagepapir og stikkes med en gaffel, så den ikke hæver voldsomt under bagningen. De bages i ovnen i 12-16 minutter, indtil de er gyldensprøde. Afkøles derefter på en rist.


BACON OG SVESKER: 
Baconskiverne
tørsteges på panden. Når stykkerne er stegt gyldne, lægges de på fedtsugende papir.

Sveskerne kommes på panden til baconfedtet og ristes varme i et par minutter. Smages til med salt og peber.

Servér de lune andelår plukket og anrettet på butterdejen sammen med sveskerne og stykker af frisésalat. Pynt med sprødstegt bacon på toppen.